Český tým přepisuje historii a zahraje si jednu z nejprestižnějších soutěží Counter-Striku

Český tým přepisuje historii a zahraje si jednu z nejprestižnějších soutěží Counter-Striku
zdroj: Sinners

Liberecká organizace Sinners postoupila do ESL Pro League a již brzy se střetne s nejlepšími týmy na světě.

Neuvěřitelná šňůra vítězství, kterou před začátkem ESEA Premier S37 čekal jen málokdo. Sinners porazili velké týmy jako BLINK, BIG nebo AGO. Právě poslední zmíněný celek čekal na české hráče i ve finálovém zápase, do kterého šli Sinners díky předchozím skvělým výsledkům s výhodou jedné mapy.  

„Stáváme se šampiony ESEA Premier S37 a postupujeme jako první český tým v historii do ESL Pro League CS:GO!” radují se Sinners na sociálních sítích. Grand finále odstartovala mapa Nuke, vybraná týmem AGO. Polský tým ale nedostal žádnou šanci a na svém hřišti prohrál 8-16. Následovalo Vertigo, jednoznačná volba českých Sinners, kteří sice v druhé půli dali soupeři více šancí, než se na začátku očekávalo, následně si ale svůj rajón podrželi a zvítězili 16-12. 

Díky výhodě 1-0 již před začátkem utkání tak Hříšníkům stačily dvě vyhrané mapy a kromě příjemné odměny 20 000 dolarů postupují do prestižní ligy ESL Pro League, kde se utkají s nejlepšími týmy na světě. Liga začíná 16. Srpna 2021, zapište si datum do kalendáře, protože český esport čeká událost, jakou ještě nezažil.