Historický úspěch, MAD Lions se stávají mistry jarní části evropské League of Legends

Historický úspěch, MAD Lions se stávají mistry jarní části evropské League of Legends
zdroj: Riot Games

Češi Carzzy a Humanoid na vrcholu Evropy

Od vzniku ligy v roce 2013 se každého evropského playoff finále účastnil alespoň jeden z týmů G2 Esports nebo Fnatic a pouze jedinkrát v historii jiný tým toto finále vyhrál. Byla to organizace Alliance v letním splitu roku 2014. Tedy více než šest let na pomyslný trůn neusedl jiný tým, než právě dva výše zmiňované celky - G2 Esports a Fnatic.

Letošní finále bylo tak v mnohém jiné. Za prvé se v něm utkala doufejme nová generace rivalů ve formě týmu Rogue a MAD Lions a za druhé to byl právě celek s vedením dvou českých borců, který ukořistil tak těžké a zasloužené vítězství.

Cesta to pro MAD Lions však nebyla vůbec jednoduchá. S Rogue se utkali už v úvodním kole playoff, kde je porazili 3:1 a ti se tak museli do finále probojovat skrz spodní část pavouka. V semifinále si pak MAD Lions poradili s historickými šampióny z G2 Esports a už na ně čekalo "pouze" vysněné finále.

To nezačalo z pohledu lvů vůbec tak, jak si představovali. V prvních dvou hrách měli velké příležitosti, ty ale nedokázali proměnit a dočkali se proto nepříjemného stavu 0:2. Nezbývalo tedy nic jiného, než tzv. "reverse sweep" (výhra na 3:2 ze stavu 0:2) a právě ten se MAD Lions povedl. Další dvě hry se podařilo tomuto celku získat hlavně díky skvělému Wukongovi od topaře Armuta a neskutečným výkonům Humanoida na středové lince.

MAD Lions Sping 21 Champions zdroj: Riot Games

Nicméně právě třetí hra byla ta, ve které se začal lámat chleba. MAD Lions byli ve ztrátě sedmi tisíc zlaťáků a celou hru očividně projížděli. Upřímně už málo kdo věřil, že se jim podaří zápas otočit. Nicméně jestli jsou MAD Lions v něčem dobří, tak je to právě týmová souhra v pozdní fázi hry. Ta se totiž lvům extrémně povedla a pár tanečků okolo barona stačilo k tomu celou sérii zdárně ukončit.

MAD Lions se tak stali mistry Evropy. Gratulujeme a přejeme hodně úspěchu v nadcházejícím turnaji MSI, ve kterém se utkají ty nejlepší týmy z celého světa a odehraje se už v příštím měsíci na Islandu.

Zdroje:
Redakční tvorba