Mistrovství ČR v počítačových hrách přivítá i PUBG a Hearthstone

30. 8. 2021 – 16:00
0
Mistrovství ČR v počítačových hrách přivítá i PUBG a Hearthstone
zdroj: Foto: MČR v PC hrách

Akce se rozrůstá

Prestižní český turnaj Vodafone Mistrovství České republiky rozšiřuje své portfolio. Kromě již potvrzeného Counter-Strike: Global Offensive a League of Legends se bude soutěžit i v PUBG a Hearthstone. 

„Jsme rádi, že společně můžeme oznámit rozšíření Vodafone MČR v počítačových hrách o další 2 tituly. PUBG i Hearthstone u nás mají tradici a na současné esportové scéně jsou velmi populární. Diváci se tak mají na co těšit. I letos se určitě dočkáme zajímavých příběhů, překvapivých výsledků a radostí z výhry,“ říká Radek Hanzlík, který se ve Vodafonu oblasti esportu věnuje.

PUBG stále patří mezi populární zástupce žánru Battle Royale, i když mu po původním úspěchu ujela konkurence v podobě Fortnite, Apex Legends nebo Call of Duty: WarzoneV loňském ročníku mistrovství zvíězil tým Entropiq, bude zajímavé sledovat, jak se mu bude dařit letos. První kvalifikace začínají 23. září a velké finále se odehraje 12. prosince.

Karetní titul Hearthstone se přesouvá z programu Samsung MČR v mobilních hrách do Vodafone MČR v počítačových hrách. Českého šampiona poznají fanoušci již poosmé, minulé ročníky vždy ukázaly, že svým místem v závěrečné fázi turnaje si nemohou být jistí ani elitní světoví hráči. Letošní MČR přivítá 16 nejlepších hráčů. Přímou pozvánku dostali hráči Petr „En1gma“ Balcar (obhájce titulu z týmu Entropiq), Oldřich „Faeli“ Mahdal (Entropiq), Jaromír „Jarla“ Vyskočil (Nordavind) a Matyáš „Matty“ Kalužný (Dynamo Eclot).

Vodafone Mistrovství ČR v počítačových hrách je vrcholná akce profesionálního a poloprofesionálního hraní (progamingu) České i Slovenské republiky. Turnaj s dlouholetou tradicí byl obnoven po tříleté pauze v roce 2011 společností PLAYzone, která se stala jeho novým pořadatelem.





Zdroje:
Tisková zpráva