O víkendu začíná největší česká esportová liga

7. 4. 2022 – 16:25
0
O víkendu začíná největší česká esportová liga
zdroj: Foto: Sazka eLeague

Nová sezóna je tu!

Již tento víkend odstartuje první kolo esportové Sazka eLEAGUE a rozhodně je na co se těšit. Prizepool totiž tentokrát čítá rekordní čtyři miliony korun. Honbu za mimořádnými odměnami zahájí v sobotu přihlášené týmy v  DotA 2, neděle se pak ponese ve znamení Counter-Strike: Global Offensive. Právě druhá zmiňovaná hra nabídne klání o největší obnos, soutěží se o dva miliony.

Ani letos nechybí v CS:GO Sazka eLEAGUE kompletní československá špička, včetně Sinners, kteří jsou považováni za favority soutěže. Tým udělal před jarní ligovou částí zásadní nákup - za víc než milion korun si pořídil nového střelce Davida “forsyyho” Bílého. 

Forsyymu sebevědomí rozhodně nechybí a nic než vítězství prý nebere v potaz. Pro magazín sazkaeleague.cz uvedl, že Sinners jsou stoprocentně nejlepším týmem na československé scéně a udělají vše pro výhru. Nejvíce se prý těší na zápas s Dynamo Eclot.

Už v sobotu se ale dostanou ke slovu týmy Dota 2 Sazka eLEAGUE. O titul se bude bít celek DGG ESPORTS, který do svých řad přijal před startem kompletní sestavu loňských vítězů Hippomaniacs. 

„Máme za sebou úspěšnou sezonu, která v CS:GO a Dota 2 vyvrcholila na veletrhu FOR GAMES v pražských Letňanech s historicky nejvyšší sledovaností. Věříme, že obdobně navážeme i na start třetího ročníku,” říká Jan Horyna, ředitel divize iGaming ve společnosti Sazka.

Během roku se přidají ještě turnaje ve FIFA 22, League of Legends a nově se liga odehraje i v battle royale hře PUBG. V těchto soutěžích si hráči zahrají o další dva miliony korun.


Zdroje:
Tisková zpráva