Regionální liga Valorantu otevírá kvalifikaci, prizepool činí půl milionu korun

24. 1. 2022 – 9:20
0
Regionální liga Valorantu otevírá kvalifikaci, prizepool činí půl milionu korun
zdroj: Riot Games

Valorant posiluje pozici

Už dnesá začínají otevřené kvalifikační turnaje do VALORANT ligy v regionu východní Evropa. Hráči z 20 zemí budou bojovat o část z finanční dotace 20 tisíc eur (tedy o téměř půl milionu korun) a šanci postoupit do nejvyššího patra soutěže VALORANT Champions Tour. V regionální lize budou soupeřit vítězové otevřených kvalifikací proti týmům, které získají přímou pozvánku. Organizátorem soutěže je produkční společnost FRENZY.

VRL je novým esportovým projektem Riot Games. VRL bude implementováno do ekosystému VALORANT pro region EMEA v roce 2022, a to v podobě systému ERL (European Regional League). Celkem osm regionálních lig (VRL) bude organizováno a řízeno partnery z příslušného regionu. Patří mezi ně Španělsko, Francie, Velká Británie, Irsko a severské země, východní Evropa, SNS (Společenství nezávislých států), MENA (Střední východ a severní Afrika), Turecko a DACH (Německo, Rakousko, Švýcarsko a Lichtenštejnsko).

Kvalifikace na VRL East: Surge proběhne formou pětidenního turnaje, který se odehraje systémem dvojité eliminace BO3. Toho se budou moci zúčastnit zástupci 20 zemí z regionu východní Evropy. První tři týmy z tohoto turnaje pak získají své místo v lize VRL East: Surge. Dalších pět týmů bude pozváno přímo do hlavní fáze ligy. 

„Esportová scéna titulu VALORANT se nachází tam, kde byla League of Legends před 10 lety. Projekt VRL East: Surge je jedním z prvků, který má v našich končinách spojit profesionální hráče a fanoušky titulu VALORANT. Jako pořadatel soutěže budeme pečlivě analyzovat průběh první sezóny VRL a naslouchat hlasům hráčů a fanoušků, abychom co nejlépe upravili formát tak, aby vyhovoval našim standardům a očekáváním komunity,“ říká Marcin Kilar, výkonný ředitel společnosti FRENZY. 

Pět týmů získá přímou pozvánku do ligy VRL East: Surge. O zbývající tři místa budou během otevřeného kvalifikačního turnaje bojovat hráči z 20 zemí regionu. Registrovat se můžete pod tímto odkazem.

Zdroje:
Tisková zpráva