ŠKODA AUTO DigiLab uspořádal online hackathon!

ŠKODA AUTO DigiLab uspořádal online hackathon!
zdroj: ŠKODA AUTO

On-line soutěž s názvem “COVID Mobility Race” byl hackathon podporující budoucnost automobilového průmyslu. Vítěz získal nabídku dlouhodobé spolupráce se ŠKODA AUTO.

Událost konající se od 4.-7.6. 2020 si kladla jasný cíl – automobilový průmysl musí být schopen flexibilně reagovat na krizi, jež byla způsobena koronavirem. Soutěží se proto nesly pragmatické otázky, které jednoznačně k pandemické krizi patří. Jak zákazníkovi umožnit prohlídku a případně následný prodej vozidla, aniž by došlo k předání infekce? Jak si zákazníci mohou vozidla virtuálně prohlédnout? Jak budou všechny tyto výzkumy pomáhat automobilovému průmyslu v rozvoji po skončení koronavirové krize?

200608-COVID-Mobility-Race-3.JPG-768x564 zdroj: ŠKODA AUTO

Hackathonu se zúčastnilo 52 týmů z 19 zemí světa, jednalo se tak i o státy mimo Evropu. Své zástupce zde měla Čína, Indie i Izrael. Během náročných čtyř dnů soutěže pak jednotlivé týmy své návrhy diskutovaly, optimalizovaly a v neposlední řadě samozřejmě programovaly.

Výsledkem bylo mnoho působivých a nadějných nápadů. Vítězem se nakonec stal tým izraelské společnosti Matter sídlící v Tel Avivu. Tomuto týmu se podařilo přijít s unikátní 3D technologií umožňující virtuální showroom. ŠKODA AUTO DigiLab se teď bude na rozvoji projektu dále podílet. Porota na tomto nápadu ocenila jeho interaktivitu, věrohodné zobrazení a flexibilitu nasazení v praxi. Všechny tyto faktory jsou rozhodně velice důležité v momentě vypuknutí jakékoliv krize.

Jednalo se již o čtvrtý ročník hackathonu v režii ŠKODA AUTO DigiLab. Každý rok bezesporu posouvá startupovou a technologickou scénu zase o krok výš.

Zdroje:
Škoda Auto