ŠKODA Motorsport uspořádala mezinárodní esportový turnaj v rallye

Virtuální rallye turnaj pod taktovkou ŠKODA Motorsport si zahrálo skoro 4000 hráčů.

Jedinečný esportový zážitek si pro fanoušky rallye připravila ŠKODA Motorsport. Opravdový závod konající se v Argentině byl ve stejném termínu nahrazen virtuální soutěží, ve které měli účastníci možnost porazit i ty nejznámější světové závodníky. Mistr Evropy Chris Ingram, mistr kategorie WRC 2 Pontus Tidemand, slovenský šampion Martin Koči a dokonce i český závodník Petr Semerád. Realistická povaha DiRT Rally usnadnila jezdcům přípravu během zrušených závodů, všichni si tak tuto eChallenge velice pochvalovali. ŠKODA tímto progresivním rozhodnutím podpořila rozvoj esportu a jistě tak potěšila nejen milovníky rallye. 

Škoda Motosport zdroj: Škoda Motorsport

Této esportové události se mohl zúčastnit každý! Stačilo být vlastníkem hry DiRT Rally 2.0, podporované byly všechny platformy (PC, PlayStation, Xbox). Při spuštění hry pak už jen stačilo najít událost “SKODA ECHALLENGE”, vybrat si vůz ŠKODA FABIA Rally2 evo a závod jste si mohli zajet kdykoliv během trvání události.

ŠKODA neponechala nic náhodě a stejně jako při opravdových závodech umožnila hráčům sledovat průběžné statistiky na svém webu a sociálních sítích. Události se zúčastnilo téměř 3900 hráčů ze všech koutů světa. Pro první místo si časem 21:47.560 dojel estonský závodník "CRAZYNEVADA". Druhé místo vybojoval závodník z Nového Zélandu "ERT_JAROD". První dva závodníci byli jediní, kterým se podařilo zajet čas pod 21:48. Úspěšný byl však i český jezdec "ERT_CRSEDMICKY", který se umístil na osmém místě. Český závodník patří spolu se stříbrným vítězem závodu do týmu Evolution Racing Team, kterému se tak podařilo mít celkově tři své zástupce v první desítce, což je jednoznačně velký úspěch pro tento esportový tým.