ŠKODA opět přitáhla tisíce lidí do svého esportového rallye závodu!

Série ŠKODA Motorsport eChallenge navázala na úspěšný závod z argentinské rallye, tentokrát rychlou tratí v Austrálii.

Dubnový závod DiRT Rally 2.0 z prostředí Argentiny sklidil mnoho pozitivních ohlasů. Tento úspěch ŠKODU motivoval uspořádat pokračování své eChallenge, tentokrát na australské trati. Podmínky závodu byly totožné jako u předchozího závodu na argentinském okruhu. Zúčastnit se mohl každý vlastník hry DiRT Rally 2.0 (PC, Playstation, Xbox). V termínu 20.-24.5. 2020 pak pouze stačilo prostřednictvím herní události s názvem “SKODA ECHALLENGE” závod absolvovat. Závodníci měli neomezené množství pokusů na vyzkoušení a natrénování trati, ostrý závod však mohli vozem ŠKODA Fabia Rally2 evo zajet pouze jednou.

ŠKODA již u prvního závodu ukázala, že ji záleží na co největším přiblížení se skutečné rallye. Výsledky zpřístupnila na svém webu a sociálních sítích, závodníci tak měli neustálý přehled o pořadí, stejně jako při opravdovém WRC závodu. Tentokrát šli však pořadatelé turnaje ještě dál. Před každým reálným závodem vydávají inženýři ŠKODA Motorsport doporučené nastavení svých vozidel, stejný postup zvolili i u této eChallenge a poskytli tak všem účastníkům užitečný tip, jak ještě více zefektivnit svou jízdu.

  Škoda Motorsport Auto zdroj: Škoda Motorsport

Australský závod přinesl opravdu zajímavé souboje! Umístění na tabulce se neustále měnilo, bylo proto napínavé sledovat, jak celý závod dopadne. S rychlou tratí plnou technických částí si nejlépe poradil francouzský závodník WERT JONATHAN SCHAEFFER s časem 33:19.039. Za ním se s těsným dvou sekundovým odstupem umístil australský závodník ERT_LUCA GIACOMIN, z týmu Evolution Racing Team. Pro třetí místo si dojel Estonec CRAZYNEVADA, který se v předchozím závodu umístil na prvním místě, série ŠKODA Motorsport eChallenge mu tak očividně svědčí.

 

Škoda prozradila konání dalšího závodu, tentokrát z prostředí Španělska, máme se tak na co těšit!