Šmicer součástí Entropiq, největší událost roku?

Šmicer součástí Entropiq, největší událost roku?
zdroj: Entropiq Team

Esport na československé scéně je stále v plenkách. Tým Entropiq je však na dobré cestě posunout celé odvětví o krok dál.

Euba, Extatus, NecroRaisers či Gunrunners, týmy, kterou zde s námi více než deset let, utvářely začátky a podhoubí tuzemské esportové scény. To, s čím si ale v minulosti týmy a hráči vystačili (zaplacení cestovného, vstup na turnaj apod.), se doufejme v krátkém čase posune na další úroveň. A děje se to už i dnes. Organizace, které za sebou mají sponzora, se už tolik nebojí investovat do potencionálně dobrých hráčů, kteří se díky tomu mohou zaměřit čistě na hraní a nemusejí se tak upínat k jiné činnosti, která by jim měla generovat zisk na živobytí.

Co se však stále nezměnilo, je povědomí o esportu v širší společnosti. Samozřejmě, situace se rok do roku zlepšuje, to nikomu neupíráme. Nicméně chybí nám tam stále ten větší krok, který by celé společnosti ukázal: "Tohle je esport, nejedná se pouze o "hloupé" počítačové hry, ale o vysoce kompetitivní prostředí srovnatelné jak peněžně, tak obtížnosti s klasickým sportem." V podstatě by bylo skvělé zažít probuzení podobnému tomu, co měli v Americe s Ninjou a fenoménem Fortnite, kdy se celá společnost dozvěděla o tom, co je to esport, kdo je právě Ninja nebo třeba Bugha. Přeci jenom, zkuste se zeptat svých prarodičů nebo dokonce rodičů, co to ten esport je? Jedná se totiž o jednu z největších sociálních bublin na světe, o které určité části populace nemusí mít ani tušení.

Šmicer Entropiq zdroj: Entropiq Team

"Minulý týden oznámil esportový tým Entropiq velkou posilu, kterou se stal Vladimír Šmicer. Bývalý fotbalista Slavie nebo Liverpoolu investoval do elitního českého týmu, čímž o několik dnů předstihl legendárního Davida Beckhama. Ten se rovněž rozhodl zapojit do stále velmi mladého a rychle rostoucího odvětví."

- Tisková zpráva týmu Entropiq

Entropiq ještě před samotným oznámením uvedl, že spojení Šmicra s  s organizací Entropiq je událostí roku. Upřímně si přesně tohle musí každý vyhodnotit sám. Ano, věc je to velká a dle tiskovky či dalších informací ze sociálních sítí to vypadá, že je Vladimír Šmicer doopravdy ze spolupráce nadšený a že bude aktivní součástí celého týmu, jakožto ambasador organizace. Navíc to celé zcela jistě pomůže v naší zemi esportu jako takovému, tvář Šmicra zná přeci jenom v tuzemsku doopravdy skoro každý a doufejme, že se podobných spoluprací bude objevovat čím dál tím více.

Přejeme tedy Entropiqu a celému týmu kolem Martin Kabrhela hodně štěstí a děkujeme za podporu českého esportu.