Turnaj Hearthstone s obrovskými odměnami zavítá také do Česka

18. 6. 2020 – 10:01
0
Turnaj Hearthstone s obrovskými odměnami zavítá také do Česka
zdroj: Blizzard

Češi i Slováci budou mít možnost kvalifikovat se na turnaj do Kanady o miliony dolarů.

Česká organizace ESGA.GG společně s velikánem Blizzard Entertainment vytvořila kvalifikační turnaje "Czech Hearthstone Masters", jenž vyberou jednoho jediného hráče z českých a slovenských vod, který bude mít možnost zahrát si prestižní šampionát Master Tour Montreal.

„Česká republika patří v karetní hře Hearthstone mezi nejlepší státy světa, máme celosvětově uznávané hráče. Výběr ČR se stal mistry světa naposledy v roce 2017. Věříme, že Czech Hearthstone Masters kromě známých jmen přinese také objev nových talentů a pomůže dále posílit význam tuzemské Hearthstone scény,“ říká Petr Vodička - zakladatel ESGA.GG.

Czech Hearthstone Masters zdroj: ESGA

Do samotného turnaje se může registrovat každý hráče, který má vytvořený účet ve hře Hearthstone a je občanem České či Slovenské republiky. Série čtyř turnajů pak započne 27. června a v každém z nich se hráči utkají o 120 000 Kč. Samotné grandfinále pak proběhne o měsíc později - 25. a 26. července a zahraje si v něm 16 nejlepších hráčů z předešlých turnajů. Finální playoff jednotlivých turnajů i grandfinále by pak měl přenášet kanál esga_gg na platformě Twitch.

„Odvětví esportu roste každým rokem a nic nenapovídá tomu, že by se něco mělo změnit. Naopak, v období, kdy se svět kvůli pandemii téměř zastavil a došlo k hromadnému rušení sportovních a kulturních akcí, přední sporty přesunuly svou aktivitu do esportu. Strmý vzestup odvětví ale probíhal i před koronakrizí, důkazem je mimo jiné růst výherních částek. Například v herním titulu Dota 2 se v minulém roce na mistrovství světa rozdalo přes 800 milionů korun v prize poolu, což již překonalo třeba prize pool Wimbledonu,” vysvětluje ještě jednou Petr Vodička.

Zdroje:
ESGA