V Praze roste první velká turnajová aréna. Své brány otevře v dubnu

3. 2. 2022 – 9:37
0
V Praze roste první velká turnajová aréna. Své brány otevře v dubnu
zdroj: Foto: FTV Prima

Esport v tuzemsku roste

Na pražském Chodově se již brzy otevře první velká esportová aréna v ČR. Na ploše zhruba 1000 metrů čverečních nabídne 55 výkonných počítačů, chybět ale nebude ani konzolová sekce, VR headsety a dokonce ani mobilní telefony.

V plánu je pořádání finálových zápasů turnajů i ligových klání, na místě ale mají vznikat také herní pořady a videoobsah společností PLAYZone a FTV Prima. Aréna nabídne i možnost pronájmu pro tréninky esportových týmů, ale i pro PR akce a firemní teambuildingy.

Budování prostoru započalo na podzim minulého roku, otevření je plánováno na 1. dubna. Prostor pojme 300 lidí a vstup bude zcela zdarma. Zpoplatněné budou ale atrakce. Otevřeno bude mít aréna po celý týden.

Inovace čekají také letošní 12. ročník Mistrovství ČR, v němž se hráči utkají o rekordních 4,5 milionu korun. Turnaje proběhnou v Praze, Brně a Bratislavě. V české a slovenské metropoli bude prizepool činit milion korun, online turnaj Tipsport CS:GO nabídne půl milionu a velké finálne MČR pak dokonce miliony dva.

Zdroje:
CNN Prima News