Call of Duty Mobile má skoro stejný počet hráčů jako konzolová a PC verze dohromady

10. 5. 2022 – 10:05
0
Call of Duty Mobile má skoro stejný počet hráčů jako konzolová a PC verze dohromady
zdroj: Foto: Activision Blizzard

Velký úspěch!

Call of Duty: Mobile si vede skvěle. Verze slavné značky pro zařízení s operačními systémy iOS a Android si od svého uvedení na trh v roce 2019 dokázala vydobýt velmi silnou pozici a hlavně uživatelskou základnu, která bere dech.

Už v prvním roce existence si ji stáhlo přes 260 milionů uživatelů a její zisk činil půl milionu dolarů. To je ale úsměvné oproti tomu, jak je na tom Call of Duty: Mobile nyní. V současnosti se už může chlubit zhruba 650 miliony staženími, což je více než šestinásobek toho, co zvládla konzolová a PC verze Call of Duty: Warzone v prvním roce.

Z finančních výsledků Activisionu vyplývá, že počet hráčů, kteří každý měsíc mobilní verzi Call of Duty hrají, téměř dohání kombinovaný počet uživatelů konzolové a PC verze. V loňském roce se jí navíc podařilo vygenerovat zisk v hodnotě miliardy dolarů, což je zhruba polovina zisku Call of Duty: Warzone.

Call of Duty: Mobile je momentálně ve své 4. sezóně, která nese název Wild Dogs. Mnozí hráči sice kritizují free-to-play model s agresivními mikrotransakcemi, jak se ale zdá, pro Activision to nepředstavuje závažný zádrhel a titul i jeho výnosy stále rostou.

Zároveň ovšem stále platí, že klíčová teritoria pro úspěch mobilního Call of Duty se nenacházejí na západě. Jak Spojené státy, tak Evropa oproti Asii v tomto ohledu stále představují minoritu a stále preferují "velké" verze pro konzole a PC.

Zdroje:
Dexerto