CDL Champs 21 má svého vítěze. Pohár si odnáší Atlanta FaZe

23. 8. 2021 – 8:30
0
CDL Champs 21 má svého vítěze. Pohár si odnáší Atlanta FaZe
zdroj: Foto: CDL

Napínavý boj až do konce

Atlante FaZe je na esportové scéně Call of Duty nepřehlédnutelnou a rozjetou mašinou a včera tuto pozici tým znovu upevnil. Borci z Georgie totiž včera porazili Toronto Ultra ve finále CDL Champs 21 a stali se letošními šampiony.

Čtveřice Tyler “Abezy” Pharris, Alec “Arcitys” Sanderson, Chris “Simp” Lehr a McArthur “Cellium” Jovel nakonec zvítězila nad kanadským týmem 5-3, hned první mapu si ale nechala ujít. Hardpoint na moskevském bojišti lépe zvládli Toronto Ultra, Atlanta ale rychle otočila a utrhla si pro sebe tři další zápasy v řadě.

Po vítězstvích v Search and Destroy na mapě Express, v Control na mapě Raid a v Hardpointu tamtéž se Torontu podařilo získat bod na svou stranu skrz SnD na mapě Miami a v následných třech posledních zápasech se oba týmy ve výhrách střídaly. Finální výsledek nicméně dopadl ve prospěch FaZe, kteří skvěle završili jednu z nejlepších sezón v historii.

Atlantský tým letos zvládl vyhrát tři ze čtyř velkých šampionátů. Z CLD Champs 21 si odnáší výhru v hodnotě 1,2 milionu dolarů, Toronto Ultra na druhém místě dostane 650 tisíc. Celkový prizepool šampionátu tvořil 2 a půl milionu dolarů, na dalších pozicích stupní vítězů se v sestupném pořadí umístili Dallas Empire, Minnesota ROKKR, OpTic Chicago, New York Subliners, Florida Mutineers a LA Thieves.