Modern Warfare 2 má problém. Nevinní hráči dostávají bezdůvodné bany

31. 10. 2022 – 9:26
0
Modern Warfare 2 má problém. Nevinní hráči dostávají bezdůvodné bany
zdroj: Activision Blizzard

Může to potkat i vás

Call of Duty: Modern Warfare je od pátku k dispozici i pro hráče, kteří si nekoupili drahou edici s předběžným přístupem do kampaně. Nový díl od Infinity Ward navazuje na podařený reboot značky Modern Warfare z roku 2019 a po Vanguardu má co napravovat. I když jsou moje první dojmy z multiplayeru veskrze pozitivní, hra trpí celou řadou problémů, z nichž jeden z nejpalčivějších brání mnoha lidem ve hraní.

Na internetu se totiž množí zprávy o vlnách neopodstatněných banů, které dostávají hráči, kteří se žádným cheatováním či jiným závadným chováním neprovinili. Call of Duty v posledním roce existence implementovalo protipirátskou ochranu Ricochet, která sice nevyřešila všechny problémy, jak vývojáři původně slibovali, ale vedla k podstatnému zlepšení a několika tisícovkám zabanovaných podvodných účtů.

Hráči na sociálních sítích i na fórech Redditu tvrdí, že dostávají bany za nic a jejich pokusy o odvolání jsou rovnou zamítány. Activision Blizzard ani studio Infinity Ward zatím k situaci nevydalo oficiální vyjádření, a tak není jasné, v čem konkrétně problém tkví. To, že je zjevně velké množství hráčů takhle brzy po vydání odstřiženo od pořízené (a ne zrovna levné) hry ale image firem i samotné značky rozhodně neprospívá.

Z fór na Redditu je navíc zřejmé, že se tento problém objevil už v betě hry, jedná se tedy o dlouhotrvající systémovou chybu. Ozývají se hlasy těch, kteří si hru pořídili a nyní mají obavu ji hrát, aby je nestihl osud banem postižených kolegů. Nezbývá než doufat, že v co nejbližší době dojde k nápravě.

Zdroje:
Twitter