Muslimští hráči se bouří, Call of Duty Vanguard podle nich znevažuje Korán

11. 11. 2021 – 10:00
0
Muslimští hráči se bouří, Call of Duty Vanguard podle nich znevažuje Korán
zdroj: Foto: Activision Blizzard

Po knihách se nešlape

Call of Duty: Vanguard není na trhu ještě ani týden a už má na krku pěkně výbušnou kontroverzi. Týká se konkrétně režimu Zombies, který na sebe strhnul pozornost muslimských hráčů. Ti zjistili, že se na podlaze jedné z map povalují roztrhané kusy Koránu.

Znevážení svaté knihy samozřejmě v komunitě způsobilo poprask a na sociálních sítích i fórech už se množí žádosti o vysvětlení, nápravu a odstranění urážlivého obsahu. Hráče především šokuje, že někdo z vývojářů vůbec považoval využití Koránu jako podlahové dekorace za dobrý nápad.

Není to poprvé, co mají muslimové problém s Call of Duty. V éře Modern Warfare 2 musela být na jejich popud z rotace odstraněna mapa Favela, kde se na toaletách naházel obraz s nápisem "Alláh je krásný a miluje krásu".

Vývojáři ze Sledgehammer Games ani z jiných studií, která na Call of Duty Vanguard pracovala, se k situaci zatím nevyjádřili, a to navzdory tomu, že je na ni upozornil i známý CoD insider Tom Henderson. Předpokládáme ale, že náprava bude rychle zjednána.

Zdroje:
Dexerto