Nenápadný patch rozbil Warzone. Hráči se zlobí na snížený framerate

27. 9. 2021 – 7:00
0
Nenápadný patch rozbil Warzone. Hráči se zlobí na snížený framerate
zdroj: Foto: Activision Blizzard

Problémy se kupí

Call of Duty: Warzone má problémů až nad hlavu, to ale neznamená, že nemohou přibývat další. Hra, která se stále ještě vyrovnává se záplavou hackerů a podvodníků a kterou opouští hráči i streameři proto, že zkrátka nedokáže dostatečně svižně přinášet nový obsah, nyní čelí ryze technickému problému.

Na vině je finální update páté sezóny, který měl být jen relativně nenápadnou aktualizací, řešící primárně vyvážení zbraňového arzenálu. Hráči ale začali záhy reportovat technické problémy, které činí populární battle royale prakticky nehratelným.

Stížnosti připadají na neresponzivní hlavní nabídku a kolísající doba odezvy, která se šplhá až k 200 ms. Problémy v menu by se ještě možná daly na čas odpustit, problém je, že k potížím se snímkovou frekvencí dochází i přímo ve hře, a to v masivním měřítku.

Na internetu se mimo jiné objevila osobní zkušenost hráče, který běžně hraje v 240+ FPS, v současnosti mu ale hra padá až k nepoužitelným 13 FPS. Update je venku už tři dny, vývojáři ale stále ještě neposkytli opravu. Pátá sezóna jako by byla prokletá, podobné problémy nastaly už v srpnu. Uvidíme, zda s příchodem nového Call of Duty: Vanguard, který udělá ve Warzone masivní změny, bude i technický stav méně kolísat.

Zdroje:
Dexerto