Warzone chce zatočit s podvodníky, v jediný den bylo zabanováno 50 tisíc účtů

12. 8. 2021 – 7:00
0

V plánu je také nový anticheat systém

Battle royale Call of Duty: Warzone patřilo zejména v loňském roce mezi nejpopulárnější hry mezi komunitou hráčů i sledujících na Twitchi, v poslední době od něj ale celá řada zvučných jmen dezertovala ke konkurenci v podobě Apex Legends. Mezi hlavní důvody patří jednak neschopnost autorů zásadněji inovovat, ještě palčivějším problémem jsou ale cheateři, kteří znepříjemňují zážitek poctivým hráčům. Vývojářské studio Raven Software ale nelení a k situaci se staví čelem.

Na oficiálním twitterovém účtu se tým pochlubil, že za pouhý jediný den rozdal přes 50 tisíc banů. Číslo je to rozhodně úctyhodné, není to ale jediný krok, který by měl situaci zlepšit. Kromě řešení následků činnosti hackerů se totiž autoři zjevně chystají zasáhnout u samotného kořene problému a zjevně chystají sofistikovanější anticheatovací ochranu. I na ni upozorňují na Twitteru s tím, že se bližší informace dozvíme již brzy. 

Je rozhodně na čase, protože Call of Duty: Black Ops Cold War, jehož je Warzone součástí, již zítra vstupuje do své páté sezóny a bylo by záhodno, aby její start kromě nového obsahu doprovodil i větší uživatelský komfort. Původně měla nová sezóna začít už dnes, autoři si ale dopřáli 24hodinový odklad bez bližšího vysvětlení.

Pátá sezóna přinese tři nové operátory (Kitsune, Strykera a starého známého Jasona Hudsona z kampaní Black Ops), pětici nových multiplayerových map a samozřejmě i nové zbraně, perky a event. Důležitým přírůstkem je také nový režim Double Agent, který svým pojetím připomíná hit Among Us a v rámci hraní se budete snažit odhalit dvojité agenty v týmu, jejichž úkolem je odpálení série náloží, případně odpravení zbytku skupiny.

Zdroje:
Raven Software