Warzone má problémy. Čeká hru odliv pozornosti?

3. 8. 2021 – 7:00
0

Streameři vypichují ty největší potíže

Battle royale režim Warzone pro Call of Duty po svém loňském vydání prožil raketový vzestup a stal se nejpopulárnější hrou na Twitchi i YouTube. V současné době se ale hra potýká s celou řadou problémů, kvůli nimž se pozornost postupně přesouvá jinam. A mnozí streameři vyjadřují obavy, že se tento trend může v budoucnu ještě prohloubit.

Streamer Drift0r zveřejnil video, v němž pojmenovává ty nejpalčivější potíže a zmiňuje, že by autoři z Raven Software měli zabrat, pokud chtějí vzdorovat letošnímu očekávanému vydání Battlefieldu 2042. A přidali se k němu i další, kteří zmiňují, že příchod nového Battlefieldu, ale také Halo Infinite může pro Warzone znamenat vážné potíže.

Plejáda tvůrců obsahu na Twitchi a YouTube, mezi něž patří jména jako CouRage nebo XclusiveAce, říká, že Warzone nedokáže přinášet dostatek novinek, příliš tlačí na skill-based matchmaking a nenabízí ranked zápasy, což stojí v ostrém kontrastu s konkurenčním hitem Apex Legends.

Zdaleka největším problémem jsou ale cheateři, s nimiž si v Raven Softu zkrátka ne a ne poradit. Ačkoli se vývojáři snaží různé hacky tvrdě trestat a proběhlo už několik masivních vln banů, stále není na stole efektivní systém, který by snahy o nefér hru zarazil hned při jejich zrodu.

Již za několik měsíců očekáváme příchod nového dílu Call of Duty, který se dle spekulací má odehrávat ve 2. světové válce. Razantní změna by mimo jiné mohla znamenat i zbrusu novou mapu pro Warzone, přeci jen se Verdansk po dvou letech navzdory kosmetickým změnám výrazně okoukal. Uvidíme, zda vývojáři udrží prst na tepu doby, nebo bude Warzone muset uvolnit místo na trůnu.