Fnatic tým CS:GO má nového trenéra, první zápas proběhne už v srpnu

12. 8. 2021 – 16:00
0

Prvním soupeřem budou Na'Vi

Fnatic jmenoval Jamieho "keita" Halla novým trenérem CS: GO týmu, který se bude soustředit na strategii. Britský kouč byl volný poté, co se v polovině července rozhodl odejít z Complexity Gaming po neuspokojivém výkonu na IEM Cologne. 

Nástup Halla do týmu přišlo týden potom, co se Fnatic, který byl roky švédským týmem, rozhodl být mezinárodní. 

Organizace zároveň nahradila Maikila “Golden” Selima a Jespera “JW” Wecksella britským duem Alexem “ALEX” McMeekinem a Williamem “Mezii” Merrimanem. Kromě toho organizace obnovila Fnatic Rising, mezinárodní akademický tým plný mladých hráčů.

„Prvním krokem bylo znovuotevření akademie Fnatic Rising, druhý krok zahrnoval zmezinárodnění hlavního týmu a rozšíření managementu," řekl o proměně týmu bývalý trenér a nyní manažer Andreas Samuelsson. 

„Dále jsme potřebovali získat nového kouče, který by doplnil nový Fnatic a pomohl ho posunout k našemu novému cíli. Rychle se ukázalo, že by právě Halla mohl být tím chybějícím článkem, který jsme hledali. Má působivé trenérské schopnosti, ale také vášeň a oddanost k samotné roli," dodává Samuelsson.

S příchodem Halla zároveň Samuelsson přechází na manažerskou roli. I když převezme zodpovědnost mimo hru, prohlásil, že bude týmu pomáhat například během tréninku.

„Toto nám dává možnost vytvořit prostředí, které umožní Jamiemu i Alexovi soustředit se pouze na herní výkon týmu, ať už během tréninku, kde mohu poskytnout další týmová pozorování, nebo kolem hry samotné," řekl Samuelsson.

Nová sestava Fnatic bude debutovat ve 14. sezóně ESL Pro League, která má odstartovat 16. srpna, den po skončení letní hráčské přestávky.

Družstvo je ve skupině C po boku Na’Vi, mousesports, FaZe Clan, BIG a Evil Geniuses. Svůj první zápas ve skupinové fázi odehrají proti Na'Vi, nejlepšímu týmu CS: GO v současné době, 27. srpna.

Tagy:
FPS
Zdroje:
Fnatic