Komentátorům CS:GO se nelíbí noví majitelé ESL Gaming. Někteří odcházejí

28. 1. 2022 – 7:00
0
Komentátorům CS:GO se nelíbí noví majitelé ESL Gaming. Někteří odcházejí
zdroj: CS:GO

Zmiňují etické problémy

O tom, že si pořadatelskou organizaci ESL Gaming a turnajovou platformu FACEIT koupila společnost financovaná investičním fondem Saudské Arábie jsme vás informovali v uplynulých dnech. Zdánlivě nenápadná zpráva o akvicizi v hodnotě 1 a půl miliardy dolarů ale už začíná mít vliv na samotnou esportovou scénu. A ten není moc pozitivní.

Hned dva známí komentátoři turnajů CS:GO totiž veřejně vyjádřili svou nespokojenost s novými majiteli. Vince Hill na svém kanále na YouTube zmínil, že je mu proti srsti přijímat peníze od země, která porušuje základní lidská práva, využívá otrockou práci a umlčuje média. Zároveň ale vybídl své fanoušky, aby ostatním komentátorům, kteří pod ESL zůstanou, neměli jejich setrvání za zlé.

V podobném duchu se vyjádřila i Frankie Ward. V příspěvku na svém blogu zmínila etické problémy, které má s novým majitelem ESL v podobě společnosti Savvy Gaming a ačkoli přímo neoznámila úplné přerušení spolupráce, uvedla, že se v budoucnu chystá více zaměřit na vlastní tvorbu obsahu a také se věnovat mateřství.

Společnost Savvy Gaming už nastínila své plány na spojení ESL Gaming a FACEIT do jednoho velkého esportového giganta, který zvládne naplnit veškeré potřeby při organizování turnajů. Pod ESL mimo jiné spadá i akce Dreamhack, kterou firma převzala v roce 2020.

Zdroje:
win.gg