Trofej pro mistry ČR v CS:GO míří do Liberce, Sinners obhájili titul

30. 11. 2021 – 16:00
0
Trofej pro mistry ČR v CS:GO míří do Liberce, Sinners obhájili titul
zdroj: Foto: Valve

Gratulace na sever Čech

Šampionát Vodafone MČR ve hře Counter-Strike: Global Offensive ovládli liberečtí SINNERS a po roce opět zvedli nad hlavu pohár pro české mistry. V posledním zápase turnaje porazili tým ENTERPRISE přesvědčivým poměrem 3:0 a odnesli si tak největší část prizepoolu, která v této sezóně dosáhla 1 milionu korun.

Hned 4 české týmy se před Vodafone MČR ve hře CS:GO probojovaly do elitní stovky prestižního světového žebříčku HLTV. Ve skupině A na sebe narazily týmy eSuba, Dynamo Eclot, Entropiq Prague a GLORE. O postup do semifinále se měly utkat první tři jmenované organizace, což se také nakonec potvrdilo. Z prvního místa si účast v play-off zajistila eSuba, druhé místo v semifinále obsadilo Dynamo Eclot. Na třetím, tedy nepostupovém místě skončili hráči Entropiq Prague

Ve skupině B začali SINNERS svoji cestu za obhajobou proti EERINESS MARVO a následně si poradili i s budoucími finálovými soupeři z týmu ENTERPRISE. Ti v rozhodujícím souboji o postup mezi poslední 4 celky vyřadili Sampi.Tipsport a potvrdili papírové předpoklady. 

I v play-off si nejlépe vedli favorité a konečné umístění odpovídá jejich pozici ve světovém žebříčku. SINNERS nenechali nic náhodě a bez ztráty jediné mapy si dokráčeli až pro očekávaný titul. Stříbro berou ENTERPRISE po úspěšném semifinále proti eSubě. Její hráči si spravili chuť alespoň v zápase o bronz, nepopulární čtvrtá příčka připadla Dynamu Eclot. 

Do historie šampionátu vstoupil Jindřich „ZEDKO“ Chyba, který dokázal zvítězit již počtvrté a tím vyrovnal rekord Davida „frozen“ Čerňanského. Zajímavý příběh napsal také nejúspěšnější český hráč historie – Tomáš „oskar“ Šťastný. Ten zvítězil na MČR po dlouhých 9 letech a potvrdil roli nejlepšího českého snipera. Nejužitečnějším hráčem celého turnaje se pak stal další z „hříšníků“, velký talent Adam „Neofrag“ Zouhar, který toto ocenění získal i v loňském roce. Dalšími členy zlaté sestavy SINNERS jsou kapitán Sebastian „beastik“ Daňo a Max „Shock“ Kvapil. 

Tagy:
FPS
Zdroje:
Tisková zpráva