Za domlouvání výsledků zápasů v CS:GO padly pětileté tresty

24. 8. 2021 – 9:40
0
Za domlouvání výsledků zápasů v CS:GO padly pětileté tresty
zdroj: CS:GO

Na vyšetřování se podílí i FBI

Podvádět se nemá. Své o tom ví hackeři a cheateři ve Warzone i v mnohých jiných hrách, nejde ale jen o využívání nepovolených programů. Komise esportové integrity (ESIC) nyní rozdala tresty za domlouvání výsledků zápasů v CS:GO. A byla dost přísná.

Kevin “4pack” Przypasniak a Sebastian "retchy" Tropiano dostali pětiletou stopku na účast v eventech pod hlavičkou ESIC (ESL, DreamHack, BLAST, WePlay a další) a organizace zároveň upozornila ostatní organizátory, že by je měli ze svých akcí vyřadit taky.

Dva bývalí hráči týmu Rebirth dostali stopku na základě vyšetřování, do něhož se zapojila i FBI. Oba byli vyhozeni z ligové asociace (ESEA) poté, co letos v dubnu vyplavala na povrch nahrávka, v níž se snaží domluvit výsledek zápasu proti Russian Canadians. 

Kromě dvou hráčů s nejtvrdším postihem byli potrestán i jejich týmový kolega, který na nahrávce také figuruje, není ale hlavním pachatelem a provinil se především tím, že porušení antikorupčních pravidel nenahlásil. Carson “nosraC” O’Reilly dostal stopku na 111 dní. Alex “vex” Voynov and David “J0LZ” Jolin jsou sice na inkriminované nahrávce také, mohou ale dál hrát.

Vyšetřování podobných praktik dál pokračuje, momentálně je v podezření 34 jedinců, kteří měli svým jednáním porušovat protikorupční zásady ESEA Premier: North America. V podvodech má být zapojen i organizovaný zločin a zahraniční sázkové kanceláře.

Tagy:
FPS
Zdroje:
win.gg