Abed, první hráč, který v Dota 2 dosáhl 11 000 MMR

18. 5. 2020 – 10:57
0
Abed, první hráč, který v Dota 2 dosáhl 11 000 MMR
zdroj: Evil Geniuses

Vydavatel Tiscali se rozhodl nakouknout do prostoru esportů a spustil server Profigamers. Na něm se bude redakce oddělená od Games věnovat tomuto videohernímu odvětví. My chceme kolegům samozřejmě s rozjezdem pomoci, a tak tu čas od času uvidíte článek, který vás na Profigamers zavede. Doufáme, že se vám bude nový web líbit a dostane se do vašich záložek podobně jako Games. A začínáme u Abeda.

Filipínská superstar a středový hráč týmu Evil Genius si připsal další milník ke svému jménu. Je totiž prvním hráčem na celém světě, který dosáhl MMR 11 000 ve hře Dota 2 a utvrdil tak pozici jedničky v jihovýchodní Asii.

Pouze devatenáctiletý mladík ale není novou tváří celosvětové Dota scény. Už roku 2017 byl totiž prvním člověkem, který dosáhl na MMR 10 000, a stejný úspěch pak zopakoval poté, co o dva roky později Valve resetovalo progres všech hráčů. Nicméně právě MMR 10 000 už není dnes považováno za nic zvláštního, filipínská legenda tak tímto rekordem vytvořila zcela nový milník, který se bude snažit pokořit nejeden profesionální Dota hráč. A to také z toho důvodu, že donedávna nebylo vůbec myslitelné, že se dá takového MMR dosáhnout.

Evil Geniuses - Dota 2 zdroj: Evil Geniuses

MMR 11 000 reprezentuje o to větší dominanci, pokud se podíváme na MMR průměrného hráče Doty 2, které činí 2000 - 4000. Rozdíl je tedy doopravdy markantní a už na MMR 6000 je člověk považován za dobrého hráče. Úspěch tohoto mladého muže, který ve své minulosti reprezentoval týmy jako Onyx, Fnatic nebo Digital Chaos, je o to působivější a ve své podstatě nečekaný. Doufejme tedy, že Abed jednou dosáhne i na cenu nejvyšší, tedy na výhru v The International, která mu doposud unikala.

Zdroje:
Abed/Twitter