DotA 2 ztrácí na lesku. Hru opouští rekordní množství hráčů

4. 10. 2021 – 8:30
0
DotA 2 ztrácí na lesku. Hru opouští rekordní množství hráčů
zdroj: Valve

Co s tím Valve bude dělat?

DotA 2 se v průběhu letošního roku mohla těšit ze stabilního růstu, zářijový výsledek ale ukázal masivní pokles. Podle Steam Charts byl zářijový průměrný počet hráčů na hodnotě 391 082, což znamená 8% pokles. Po pěti měsících přírůstků tak jde o nejhorší výsledek od května.

Meziměsíční míra poklesu je největší od září 2019, DotA 2 ale také v tomto měsíci měla pátý nejhorší výsledek za svou sedmiletou existenci. Navzdory tomu je hra v žebříčku nejhranějších titulů na Steamu stále na třetím místě za CS:GO a novým MMORPG New World.

Je nicméně pozoruhodné, že k poklesu zájmu došlo právě nyní. V polovině září Valve odstartovalo The International 2021 Compendium a dalo tak hráčům celou řadu nových důvodů, proč se do hry vracet, mimo jiné každodenní bezplatný karetní balíček za výhru v zápase. Ztráta pozornosti hráčů je jedna z největších od doby, kdy Valve změnilo vývojový cyklus a zaměřilo se na častější eventy.

V současné době se očekává, jaké novinky firma do hry implementuje a jakým způsobem se podaří nejen udržet stávající hráče, ale optimálně najít i nějaké další. Namísto tradičního The International Battle Passu mají letos proběhnout dva eventy, tím prvním byla Nemestice, druhý nás pravděpodobně čeká už zanedlouho.

 

Zdroje:
win.gg