Taiga se podělil o bolestivou zkušenost se závislostí na gamblingu

31. 10. 2023 – 17:27
0
Taiga se podělil o bolestivou zkušenost se závislostí na gamblingu
zdroj: Foto: Se svolením Valve

Tommy Le, známý pod přezdívkou Taiga, konečně prozradil, co stálo za jeho rozhodnutím dát si na čas od profesionálního hraní Doty 2 pauzu. Na sociální síti X ve velmi upřímném příspěvku popsal svou závislost na hazardu, která dle jeho slov stála jeho kariéře v cestě.

„Byl jsem pryč dlouho a skoro jsem nekomunikoval, ale teď, když jsem konečně zas přišel k rozumu, rád bych s vámi sdílel svou náročnou cestu uplynulým rokem a doufám, že by to třeba někomu mohlo pomoct,“ píše Taiga.

S gamblingem prý začal někdy po skončení The International 11, zhruba během konání mistrovství světa ve fotbale, a postupně přešel na sázení na basketbal, tenis a dokonce začal navštěvovat kasíno. Každý den se prý pro něj stal noční můrou, kdy si uvědomoval, jak postupně ztrácí vše, na čem dlouhé roky tvrdě pracoval. Říká, že přišel o víc peněz, než za svou kariéru vydělal, a navíc se dostal do společnosti špatných lidí, kteří jej jen využívali.

Naštěstí se mu časem dostalo odborné pomoci a Taiga se nyní chce vrátit ke svým někdejším koníčkům, jako je profesionální hraní a streamování. Je prý připraven hrát Dotu do té doby, dokud mu budou stačit fyzické a duševní síly. Jeho příspěvek vzbudil lavinu pozitivních a pozvbudivých reakcí, nezbývá tedy než doufat, že hráč nespadne zpátky do problémů

Zdroje:
Dotesports