Valve vrací vstupenky na mistrovství světa 2021 v Dotě kvůli Covid-19

5. 10. 2021 – 7:00
0
Valve vrací vstupenky na mistrovství světa 2021 v Dotě kvůli Covid-19
zdroj: Foto: Se svolením Valve

Firma nechce riskovat

Po 18 dnech od zahájení prodejů vstupenek Valve bohužel ruší osobní účast publika na mistrovství světa v Dotě 2. Vstupenky na The International budou vráceny, ale akce má být stále zahájena podle plánu bez dalších odkladů.

Valve škrtají veškeré plány ohledně živého publika na jejich největším šampionátu, který se letos odehraje v Bukurešti. Přístup do arény bude umožněn pouze týmům a nezbytným zaměstnancům, uvedla dnes společnost.

"Pečlivě jsme vyhodnocovali pokračující nárůst případů covid-19 v Rumunsku a z toho vyplývající zavedení nových omezení v Bukurešti. Abychom zajistili bezpečnost všech hráčů, talentů a produkčních pracovníků účastnících se akce, rozhodli jsme se vrátit veškerý prodej vstupenek," stojí v oznámení od Valve. "Těm, kteří si zakoupili vstupenky, bude automaticky vrácena plná částka."

Oznámení přichází jen jeden den poté, co všech 10 členů organizace Team Aster s několika dalšími hráči z Invictus Gaming bylo pozitivně testováno a přijalo opatření vlastní karantény ve svých hotelech v Bukurešti.

TI10 začne skupinovou fází už za tři dny 7. října. Tato fáze soutěže probíhá obvykle v oddělených částí hotelu nebo v místností arény před hlavní událostí, která se koná na hlavním pódiu. Valve ještě neodhalili celý program, ale naštěstí je už jasné, že akce začne podle plánu bez dalších zpoždění.

Zdroje:
Dotesports