Hráči NHL poměří své síly ve hře Fortnite

18. 5. 2020 – 18:00
0
Hráči NHL poměří své síly ve hře Fortnite
zdroj: Sportsnet

Dnes se více než šedesátka hráčů NHL utká v jedné z nejpopulárnějších esportových her a kromě své schopnosti skvěle bruslit tak bude moci ukázat i svůj skill s palnou zbraní. Charitativní turnaj zahrnující prize pool v hodnotě 200 000 USD se odehrává právě nyní a můžete ho sledovat na Twitch kanále "ESPN Esports".

Turnaj spolu vytvořili hráč Zach Hyman hrající za Toronto Maple Leafs a centr Colorado Avalanche J.T. Compher. Na první pohled by se mohlo zdát, že hráči NHL nemají s esportem nic společného, nicméně opak je pravdou. Právě Zach Hyman je totiž vlastníkem esportové organizace Eleven Gaming a týmu SoaR Gaming, které mají za cíl reprezentovat jak hráče, tak streamery. Navíc se oba dva hráči nedávno zúčastnili události NHL Players Gaming Challenge, ve které se proti sobě postavili také sportovci z NHL ve stejnojmenné hře s pořadovým číslem 20.

  NHL X Fortnite zdroj: Mason Carr/change.org

Otázkou však je, jakým způsobem budou hráčům platné jejich zkušenosti z hokeje a zda vůbec nějaké využijí ve hře, jako je Fortnite. Jedno je jisté, reflexy z rychlého ledu a ostrých střel by měly hráčům pomoci, ale vítěze ve výsledku určí hlavně rychlá adaptace na netradiční styl hry, který Fortnite bezesporu má.

A kdo se této události tedy účastní? Přinášíme vám výčet některých společně s jejich týmy:

Colorado Avalanche

- J.T. Compher

- Nathan MacKinnon

- Matt Nieto

Toronto Maple Leafs

- Zach Hyman (komentátor)

- Mitch Marner

Carolina Hurricanes

- Sebastian Aho

Ottawa Senators

- Thomas Chabot

Calgary Flames

- Johny "Hockey" Gaudreau

Vegas Golden Knights

- William "Wild Bill" Karlsson

Pokud tedy máte zájem o turnaj podobného formátu, určitě nalaďte ESPN Twitch kanál.

Zdroje:
ESPN