Japonský Fortnite turnaj přišel o svého výherce kvůli banu

30. 5. 2020 – 10:53
0
Japonský Fortnite turnaj přišel o svého výherce kvůli banu
zdroj: Epic Games

Vítěz FNCSI byl přištižen při podvádění

Japonský hráč "Sekosoma", známá ikona asijské scény, byl zabanován na čtrnáct dní z kompetitivního hraní, a to krátce po dohrání turnaje. K tomu všemu musel tento hráč vrátit vyhrané peníze a vzdát se titulu za první místo. Turnaj tedy vyhrál hráč "Qjac", který se původně nacházel na druhém místě.

  Fortnite Champion Series zdroj: Epic Games

Sekosama udržel jeho desátý titul s více než 200 body a obstojným náskokem. Naneštěstí pro něj však "detektivové" z Redditu shromáždili záznamy z několika turnajů a japonského hráče nařkli z podvodu. Ten totiž dle doložených důkazů v několika turnajích spolupracoval s dalším hráčem jménem "Qoo", což v podstatě kopíruje situaci, která se odehrála okolo hráče FaZe Clan týmu "Dubse", jenž byl zabanován za stejný prohřešek na třicet dní.

Zda je dvoutýdenní ban dostatečným trestem, nebo ne, je otázka. Mnoho dalších hráčů Fortnite komunity si myslí, že dva týdny v dlouhodobém měřítku vlastně nic moc neznamenají. A i když se nejedná o cheat jako takový (WH apod.), jde stále o podvod ze strany profesionálního hráče.

Co si o podobných podvodnících myslíte vy?

Zdroje:
dailyesports.gg