Uprostřed turnaje ve Fortnite dostal ban. Na vině je podle něj ruský streamer

6. 9. 2021 – 16:26
0
Uprostřed turnaje ve Fortnite dostal ban. Na vině je podle něj ruský streamer
zdroj: Epic Games

Nečekaný trest

Profesionální hráč Fortnite MrSavage z týmu 100 Thieves dostal během víkendového turnaje FNCS z ničeho nic ban, který mu znemožnil dokončit zápas. Fortnite Championship Series je akce, na které soutěží tříčlenné týmy hráčů ve dvanácti zápasech s cílem získat co nejvíce bodů za zabití nepřítele, vítězný tým si měl odnést 300 tisíc dolarů z celkového prizepoolu 1,2 milionu dolarů.

MrSavage okamžitě o banu informoval Epic a svým sledujícím sdělil že se žádného podvodného či jinak závadného chování nedopustil. Ban byl sice v zápětí zrušen a MrSavage mohl nastoupit do dalšího zápasu, jeho tým nicméně přišel o potřebné body. 

Hráč následně na sociálních sítích zveřejnil vysvětlení toho, proč k banu došlo. Dle jeho názoru za situaci může nejmenovaný ruský streamer, který vyzval své sledující k masivnímu nahlašování MrSavage za cheatování, které následně automatizovaný systém vyhodnotil a dal hráči stopku.

Pořadatel turnaje následně oznámil, že anuluje výsledky dvou zápasů, jichž se tento zásah týkal, a dá týmu šanci je zopakovat. Komunitu nicméně přirozeně zajímá především způsob, jakým bude Epic v budoucnu proti podobným zásahům zvenčí bojovat.

Zdroje:
win.gg