Cesta do nebe aneb Jak si zařídit gamingovou místnost

Cesta do nebe aneb Jak si zařídit gamingovou místnost
zdroj: Fredrick Tendong, unsplash.com

Snem každého hráče počítačových nebo konzolových her je mít samostatnou místnost věnovanou pouze těmto fanouškovským záležitostem. Nemusí jít ani o celou místnost, stačí klidný kout v ložnici či obývacím pokoji, kde by vznikla malá oáza klidu. Co by v tomto kousku ráje nemělo chybět?

Samozřejmě – stůl, židle, počítač, klávesnice, monitor. To je základní vybavení každého hráče. Pro pořádné „vytunění“ gamingové místnosti toho bude ovšem potřeba mnohem víc – od nepropustných vnitřních žaluzií přes odhlučňovací destičky až po doplňky v podobě sběratelských předmětů nebo LED světélek. Jak ji zařídit, abyste měli dokonalé pohodlí, nikoho nerušili a vaše návštěva mohla při pohledu na takovouto pracovnu pronést jen obdivné „wow!“?

Královská pokladnice pro všechna zařízení

Snad každý hráč by odkývl, že v místnosti dedikované gamingu budou hrát hlavní roli konzole, počítače, VR sety, monitory a další zařízení, která dokážou spustit hry. Je tedy jasné, že pokoj bude třeba vybavit velkým stolem a dostatkem poliček a šuplíků, kde budou mít tato zařízení svou čestnou pozici a skrýš. Jestliže jste vlastníky VR sady, měli byste myslet také na vytvoření dostatečného místa v prostoru, abyste při hraní ve virtuální realitě o nic nezavadili a nic nerozbili v té běžné realitě.

Při hraní myslete i na své zdraví

Během pořádání herních večerů s přáteli je komfort to hlavní. Pokud na něj nebudete myslet předem či v průběhu, rozhodně si vzpomenete, až vás z dlouhého sezení začne bolet celý člověk. Investujte proto do ergonomické židle, která vám pomůže udržet zdravá záda. Za zvážení stojí také pořízení gymnastického míče, se kterým se budete moci protáhnout, nebo polohovacího stolu, který se dá zvednout tak, abyste u něj stáli. Když jednou za čas změníte polohu, tělo nebude tolik ztuhlé.

Zatemnit, odhlučnit, podsvítit…

Pro dokonalý zážitek ze hry je jasný obraz stěžejní. To vám ovšem mohou v průběhu dne sabotovat sluneční paprsky svítící přímo do monitoru. Pro takové případy je vždy lepší pořídit nepropustné žaluzie, vnitřní či vnější, nebo závěsy.

Ne každý potřebuje poslouchat vaše bojové pokřiky nebo nadávky na adresu nepřítele ve hře. Akustické panely pro odhlučnění stojí jen pár korun a ušetří vám spoustu malérů se sousedy nebo rodiči.

Trochu světla je přece jen potřeba. Podsvícená klávesnice už je téměř samozřejmostí, co ale připnout ke spodním hranám stolu či polic LED pásky? Nebo na stěnu připevnit populární svíticí LED trojúhelníky, které mění barvu a dokážou se sladit například s hudbou? To je teprve to pravé ořechové pro vytvoření nezapomenutelné atmosféry!

… a pak už jen vyzdobit

Místnost bude jen vaším královstvím, vaším chrámem jedinečné osobnosti, kterou v sobě ukrýváte. Sběratelské předměty, limitované edice, exkluzivní vydání a všechny hry, knihy, komiksy a další fanouškovské relikvie si hrdě vystavte na poličky. Tato místnost je totiž jen a jen vaše, zkrášlit si ji tedy můžete úplně podle sebe. Fantazii se meze nekladou – tak vzhůru do toho!

Kateřina Houšková

Copywriter

Psaní se věnuje od roku 2017, kdy začínala v redakci online magazínu. Přes něj se v roce 2019 dostala ke copywritingu, u nějž už zůstala. Na přání klienta s pečlivostí zhotoví srozumitelné texty, které osloví. Některé z nich naleznete také na produktvdetailu.cz.

Tagy:
inzerce
Zdroje:
Inzerce