NVIDIA Reflex vám v Overwatchi 2 pomůže naplno rozvinout váš potenciál

NVIDIA Reflex vám v Overwatchi 2 pomůže naplno rozvinout váš potenciál
zdroj: Foto: Blizzard / NVIDIA

Systémová latence? Neexistuje!

Každý, kdo kdy vzal do virtuálních rukou nějakou zbraň nejen v arénové hrdinské střílečce Overwatch 2, ale v jakékoliv kompetitivní hře, a pokusil se prosadit v nelítostné konkurenci ostatních hráčů, moc dobře ví, jak obrovskou roli hraje každý, byť sebemenší detail. Každá maličkost, každá reakce, každá přesně a rychle zamířená střela může narýsovat hranici mezi úspěchem a nezdarem.

Hraní na nejvyšší úrovni je zkrátka ostré jak žiletka. Technologie Reflex od společnosti NVIDIA ve spojení se správně zvolenou hardwarovou výbavou dovede poskytnout ohromující plynulost i bleskovou responzivitu, aby mohl každý hráč využít své schopnosti na absolutní maximum a vyjít z bitvy ve slavném vítězství.

K tomu, aby skvělému hráčskému výkonu nestála v cestě samotná hra, jsou v zásadě potřebné dvě věci: Co nejvyšší snímková frekvence ve spojení s co nejnižší systémovou odezvou. A proto k naplnění svého potenciálu nenajdete lepší volbu než grafické karty NVIDIA RTX řady 40. Podívejme se, jak si vedou v Overwatchi 2:

reflex overwatch latence zdroj: Nvidia  

Za pomoci zapnuté technologie NVIDIA Reflex, která v Overwatchi 2 dokázala seseknout systémovou odezvu o až 60 %, si všechny grafické karty RTX řady 40 při testování zvládly udržet hodnoty na nebo pod 10 milisekundami. Nejvýkonnější verze RTX 4090 se dokonce dostala až na naprosto nepostřehnutelných 8 milisekund. To jinými slovy znamená, že ovládání a obraz budou reagovat prakticky stejně rychle jako vy sami.

Vývojáři z Blizzardu v Overwatchi 2 zvýšili limit snímkové frekvence až na 600 fps. To umožnilo grafickým kartám NVIDIA RTX řady 40 se bez ostychu opřít naplno a vystřelit váš framerate až někam do stratosféry:

reflex overwatch fps zdroj: Nvidia

K tomu, aby podobně monstrózní výkon s minimální odezvou řádně vynikl a nechal vás nabrat náskok před protihráči, je také potřeba si vybrat správný monitor a periferie podporující technologii Reflex. Obrazovky NVIDIA G-SYNC stvořené pro kompetitivní hraní nabízí ohromující obnovovací frekvenci 360Hz, což vám umožní využít výhod vysoké snímkové frekvence do poslední kapky. Sofistikované technologické řešení navíc eliminuje i trhání či rozmazání obrazu ve vysokých frameratech. Vítězství je pak čistě ve vašich rukou.

Nabídka esportových G-SYNC monitorů navíc již brzy povýší na novou úroveň, protože dorazí nové, 360Hz 1440p 27“ obrazovky od společnosti ASUS.

Veterány možná hned zaskočilo nativní rozlišení nového hardwaru – za normu pro kompetitivní hraní se už dlouhá léta považuje 1080p. Stojíme však na prahu nové éry, protože dostupné technologie už mají dost velkou sílu na to, aby dokázaly rozpohybovat 1440p tak plynule a s tak minimální latencí, že je výsledek pro hráče zkrátka lepší.

To mimochodem není žádné prohlášení jen tak zbůhdarma vycucané z prstu, společnost NVIDIA provedla vědecký výzkum, jehož výsledky vás možná překvapí, protože z něj vyplynulo, že 27palcový 1440p monitor v porovnání s tradičním 24palcovým 1080p zlepšuje míření o až 3 %. Cíl je jednoduše vidět dříve a lépe, což opravdu může znamenat rozdíl mezi přesnou trefou a chybou, která obzvlášť v dramatickém a vyrovnaném zápase dokáže silně zabolet.

Nejlépe to názorně ukáže a vysvětlí odborník na slovo vzatý  – zkušený hráč Overwatche a tvůrce obsahu Nathan „KarQ“ Chan:

 

Žádný hardware nebo technologická vychytávka za vás samozřejmě nestiskne spoušť, nevyhraje zápas, neuhne nepříteli. Ale když si díky grafickým kartám RTX řady 40 a technologii Reflex zahrajete Overwatch 2 s frameratem přes 500 fps, systémovou latencí 8 milisekund a monitorem, který vám tohle všechno v plné síle převede před oči v rozlišení 1440p, zamíříte zkrátka rychleji a přesněji. Budete se tak moci bez obav a naplno spolehnout na to, že do hry odevzdáte sto procent svého léta trénovaného skillu i potenciálu.

A jak to vypadá v pohybu? Posuďte sami:



Široký výběr modelů GeForce RTX řady 40 pro Overwatch 2 i jiné tituly přináší Smarty.cz.

https://www.smarty.cz/Geforce-RTX-40-c8440

Tagy:
inzerce
Zdroje:
komerční sdělení / PR