Procestujte svět se sérií Assassin's Creed

Procestujte svět se sérií Assassin's Creed
zdroj: Unsplash.com

Plánujete dovolenou v zahraničí, ale nevíte, do jaké destinace zavítat? Inspirujte se herní sérií Assassin´s Creed. Stále se zdokonalující grafika vás do konkrétních lokací vtáhne natolik, že se jen stěží vzdáte možnosti navštívit je naživo.

To nejkrásnější z Egypta v Assassin's Creed Origins
Jestli jste doposud zemi faraonů osobně nenavštívili, to první, co po dohrání hry uděláte, bude googlení pojmů jako dovolená Egypt či last minute Egypt. Období vlády Ptolemaia XIII vás pohltí už po pár minutách hraní. Není snad lepšího místa, kam by se postava a příběh úkladného vraha hodila lépe než do starověkého Egypta –⁠ státu s momumentálními hrobkami a vírou v posmrtný život. Svět, ve kterém můžete volně projíždět přes pouště, vesnice, oázy i velkoměsta, se zdá být nekonečný. A i přes možnost využívat fast-travel, to někdy záměrně neuděláte. Užívat si během svítání jízdu velbloudovi písečnými dunami je totiž sakra skvělý pocit. 

Šarmantní a nervózní Francie z Assassin's Creed Unity
Dámy a pánové, vítejte v šarmantní Francii v době Velké francouzské revoluce. V porovnání se staršími díly je Paříž, kde se odehrává hlavní dějová linka, snad nejkrásnějším městem napříč sérií. Rozdílná podoba jednotlivých čtvrtí, procházky kolem katedrály Notre Dame nebo univerzitní Sorbonny a životem pulzující bulváry dotváří náladu neklidné revoluční doby. Díky serverovém mostu však dostanete příležitost navštívit Francii i v modernější době. Zdolání Eiffelovy věže nebo jízda pařížským metrem je příjemným osvěžením hry.

Anticky božský Assassin's Creed Oddssey
Stejně kvalitní prožitek z herního světa vám přinese i Assassin's Creed Oddssey, jen tentokrát v prostředí antického Řecka. Objevíte život obyčejných Řeků, práci na venkově i nejznámější stavby a monumenty této doby ještě v zachovalém stavu. A tím to nekončí. Prožijete lodní souboje, bitvu u Thermopyl i dílčí úkoly propojené s řeckými bájemi a pověstmi. Putovat Řeckem a ruinami první civilizace vám zabere přes 40 hodin herního času. Za tu dobu dostanete ne jednou chuť na olivy i procházku podél zdejších pláží na vlastní kůži. 

Podzimní Anglie v Assassin's Creed Valhalla
Ačkoliv by se mohlo podle názvu zdát, že nás Valhalla zavede do divoké Skandinávie, ve skutečnosti zde příběh hlavního hrdiny pouze začíná. Hned v úvodu si užijete kopcovité prostředí, zasněžené vikingské vesnice i polární záři. Po opuštění rodného Norska však zamíříte do Anglie. Ať už ji probádáte na lodích nebo ze sedla koně, bude to pěkná podívaná, kterou střídá drancování osad a stavba té vaší Ravensthorpe. I když herní mechanismy zůstávají oproti předchozím dvěma vydáním téměř neměnné, na otevřeném světě a krajině se vývojáři opět vyřádili. Britské útesy, masivní hrady a údolíčka pokrytá mlhou posouvají atmosféru hry zase o laťku výše. 

Tagy:
inzerce
Zdroje:
Inzerce