Evil Geniuses jsou terčem kritiky kvůli sponzorovi

3. 3. 2023 – 12:48
0
Evil Geniuses jsou terčem kritiky kvůli sponzorovi
zdroj: Foto: Evil Geniuses

Těžařská firma fanouškům nevoní

Esportová organizace Evil Geniuses má dlouholetou tradici, rozsáhlejší než většina konkurenčních projektů. Její kořeny sahají až do roku 1999. Za ty roky se jí samozřejmě podařilo dosáhnout celé řady úspěchů, ale nevyhnutelně na sebe také nabalila nějaké ty kontroverze.

Jednou z nich je například situace s hráčem League of Legends Kylem ‘Danny’ Sakamakim, který kvůli svému angažmá začal trpět psychickými problémy a dokonce i podvýživou, kvůli čemuž si musel dát kariérní pauzu. Nyní jsou Evil Geniuses pod palbou znovu, tentokrát kvůli sponzorovi.

Organizace totiž navázala spolupráci se společností Chevron, která se zabývá energetikou a především těžbou ropy. Evil Geniuses ji označili za svého "Hlavního palivového partnera", čímž na sebe samozřejmě přitáhla hněv environmentálních aktivistů. Ti totiž Chevron považují za jednoho z velkých ničitelů životního prostředí.

Fanoušci esportu poukázují na to, že třeba konkurenční tým Fly Quest naopak sází na ochranu životního prostředí a střet obou celků označují s nadsázkou jako boj o budoucnost planety. Je třeba připomenou, že celá řada esportových týmů je sponzorována automobilovým průmyslem. Uvidíme, jak velký odpor partnerství u příznivců vzbudí a jestli bude tak velký, aby jej Evil Geniuses ještě přehodnotili.

Zdroje:
Dexerto