Excel Esports ohlašují změny pro jejich LEC tým

17. 5. 2020 – 7:00
0
Excel Esports ohlašují změny pro jejich LEC tým
zdroj: Excel Esports

Britská organizace Excel Esports hrající nejvyšší Evropskou League of Legends ligu, nezaznamenala v jarní části této soutěže nejlepší výsledky. Není proto divu, že i tento celek se rozhodl udělat nemalé změny v jejích týmové kompozici.

Poté, co koncem minulého měsíce tuto organizaci opustili dva stálí hráči Ki "Expect" Dae-han a Son "Mickey" Young-min, se několik týdnu spekulovalo, kdo by je mohl nahradit a doplnit tak tým, ve kterém hraje i naše česká LEC stálice - Patrik "Patrik" Jírů. Oznámení však netrvalo dlouho i vzhledem k tomu, že letní část této ligy má začíst už v příštím měsíci a všechny organizace se tak snaží dokončit soupisky co nejdříve. A kdo se tedy postaví po boku Patrika a jeho týmových kolegů?

Excel Esports 2020 zdroj: TSM

Evropané. U dalšího týmu LEC tak můžeme vidět tendenci vracet se k evropským hráčům a hledat nové talenty na domovské půdě. Oba dva výše odešlí byli totiž do týmu přibráni v roce 2019 a měli, tak jak už to po dlouhá léta v západních ligách bývá, přinést do evropského týmu Korejskou preciznost a mechanický skill. V tomto kontextu je o to zajímavější, že se v poslední dvou letech evropské týmy soustředí na výchovu a trénink svých talentů z nižších lig a už tak často nesahají pro hráče jiných kontinentů.

Novou posilou týmu Excel na pozici TOP se tak stává švédský Felix "Kryze" Hellström, původně hrající v Prime League za Unicorns Of Love Sexy Edition, ale také například v v týmech jako G2 Heretics, Hybrid Esports nebo FALKN. Tou druhou je pak nizozemský midař Joran "Special" Scheffer, který velkou snahou napomohl organizaci BT Excel (academy tým organizace Excel Esports) ke skvělému výsledku v EU Masters. Tento hráč tak samozřejmě dostane příležitost ukázat, že má i na nejvyšší evropskou ligu.

Budeme tedy doufat, že nová týmová kompozice této organizaci prospěje a mi se tak dočkáme dalšího českého hráče v Playoff.

Zdroje:
Excel Esports/Twitter