Invictus Gaming přichází o svého top lanera

7. 12. 2021 – 16:11
0
Invictus Gaming přichází o svého top lanera
zdroj: Foto: Riot Games

Změny v sestavě

Kang "TheShy" Seung-lok po více než čtyřech letech opouští tým Invictus Gaming. Jihokorejskému top lanerovi vypršela smlouva s IG v polovině listopadu, už tehdy ale uvedl, že s organizací aktivně vyjednává její prodloužení. Jejich cesty se však dnes oficiálně rozešly a IG na sociální síti Weibo zveřejnila přání TheShyovi na jeho dalších cestách.

TheShy se k týmu připojil v květnu 2017 a hrál důležitou roli ve vítězství turnaje Worlds 2018 nad konkurenční sestavou Fnatic. Dvaadvacetiletý hráč se na Worlds 2019 vrátil a vypadl v semifinále s týmem FunPlus Phoenix. Další dva ročníky IG vynechalo a v důsledku nevýrazných výkonů se v roce 2022 představí v jiné sestavě.

Organizace se zatím rozloučila s midlanerem Songem "Rookie" Eui-jinem, botlanery Dingem "Puffem" Wangem, Wuem "Snowem" Hao-Shunem a Suem "Southwindem" Zhi-Linem a také s TheShyem. Rookie a TheShy jsou dlouholetými spoluhráči a je možné, že se v budoucnu pokusí opět působit ve stejném týmu. Některé týmy ale už mají na příští sezónu uzavřené soupisky.

Invictus Gaming zatím na zveřejnění svého lineupu pro ročník 2022 čeká.

Zdroje:
Invictus Gaming