MMO ze světa League of Legends opouští výkonný producent

8. 3. 2023 – 9:43
0
MMO ze světa League of Legends opouští výkonný producent
zdroj: Zdroj: Riot Games

Projekt opouští klíčová postava

League of Legends si už skoro celou dekádu drží pozici extrémně populární herní značky, která se kromě běžných hráčů výrazně prosadila i v esportu. Za roky existence byl svět Runeterra obohacen o celou řadu dalších herních titulů a příběhy postav z League of Legends zkoumá i seriál Arcane. 

Riot v minulosti oznámil, že dalším krokem, jak značku vytěžit, je vývoj MMO hry. K tomuto prohlášení došlo už prosinci 2020 a od té doby jsme o projektu prakticky neslyšeli. Bohužel je první informace, která se kolem chystané hry točí, spíše negativní.

Vývoj totiž opouští Greg Street, který v rámci něj fungoval v roli výkonného producenta. Street v Riotu působí od roku 2014, předtím se dlouhé roky podílel na vývoji World of Warcraft. Zkušeností s žánrem MMO má tedy na rozdávání.

Street v oznámení na Twitteru říká, že rozhodnutí k odchodu motivují osobní ztráty, které v uplynulém roce prodělal, a fakt, že chce více času trávit s rodinou, nejde tedy o žádné neshody v rámci vývojářského týmu. Sám šéf Riotu Marc Merrill na Twitteru poznamenal, že vývoj hry je stále ve velmi rané fázi, ale už nyní má nastavený směr, ze kterého je studio nadšené. Samozřejmě Streetovi poděkoval za roky spolupráce.

Greg Street podle něj položil skvělé základy plánované MMO hře, a kdokoli po něm převezme štafetu bude mít díky tomu mnohem snazší cestu k úspěchu. Pořád je ale třeba mít na paměti, že hotový výsledek je prozatím roky vzdálený.

Zdroje:
Riot Games