Riot má další důvod k radosti. Díky Arcane je League of Legends hitem i na Spotify

3. 1. 2022 – 11:30
0
Riot má další důvod k radosti. Díky Arcane je League of Legends hitem i na Spotify
Seriál Arcane na Netflixu | zdroj: Foto: Netflix

Hudební divize Riotu může být hrdá

Seriál Arcane ze světa League of Legends se stal jedním z velmi příjemných překvapení loňského roku a dalším důkazem, že adaptace her už nemusí být jen otřesné, jak tomu donedávna s železnou pravidelností bývalo. Animované dílo nicméně společnosti Riot nepomohlo jen v rozšíření portfolia na další platformu.

Jak se totiž podle statistik ukazuje, vydání seriálového hitu výrazně pomohlo League of Legends i na platformě Spotify. Zatímco po většinu roku se počty přehání pohybovaly mezi 65 a 99 miliony, v listopadu a prosinci došlo k několikanásobnému nárůstu a poslední měsíc v roce si připsal velmi solidních 327 milionů přehrání.

Oficiální účet se chlubí více než 27 miliony pravidelných měsíčních posluchačů. Nepřekvapivě nejposlouchanější skladbou je titulní píseň Enemy, která nashromáždila přes 200 milionů přehrání, skvěle se daří i písním Playground a Get Jinxed.

Za zmínku stojí i iniciativa Sessions a dvě související alba Vi a Diana. Riot skrz tyto projekty poskytuje  bezplatně nelicencovanou hudbu inspirovanou herními postavami, kterou mohou tvůrci obsahu použít ve svých videích.

Zdroje:
Dotesports