Riot odhalil novou podobu poháru Summoner's Cup od slavného klenotnictví

30. 8. 2022 – 8:59
0
Riot odhalil novou podobu poháru Summoner's Cup od slavného klenotnictví
zdroj: Zdroj: Riot Games

Společnost Riot Games, která má na svém kontě mimo her z univerza League of Legends také třeba úspěšnou multiplayerovou střílečku Valorant, odhalila novou podobu trofeje pro vítěze letošního světového šampionátu v Severní Americe. 

Takzvaný Summoner's Cup je legendárním pohárem, a tak si dle názoru Riotu zaslouží velmi speciální zacházení. Redesign tedy nemohl připadnout jen tak někomu. Nakonec se o něj postaralo slavní klenotnictví Tiffany's, na slavnostní odhalení se můžete podívat v příloženém videu. Trofej působí luxusním a masivním dojmem, na poličce by určitě dělal parádu.

Není to poprvé, co Riot spojuje síly s takto slavnou značkou. Už v minulosti pro herní firmu vytvořil přenosnou vitrínu módní dům Louis Vuitton. Ani pro Tiffany's není Summoner's Cup prvním vstupem do světa Esportu, její designéři vytvořili i takzvaný Dragon Cup pro čínskou LPL. Mimo to Tiffany's vyrábí poháry pro prestižní sportovní události, jako je finále NBA nebo NFL Super Bowl.

Výroba trofeje pro Riot údajně trvala čtyři měsíce, na podstavci jsou vyryta jména všech šampionů z let 2011-2021. Naleznete na něm také ikony všech rolí, kterých se v LoL můžete zhostit, váží skoro 20 kilo a je vysoký zhruba 60 centimentrů. Původní Summoner's Cup vážil skoro 31 kilo a byl tak jednou z nejmasivnějších trofejí vůbec.

Předchozí podoba poháru vydržela od šampionátu roku 2012, vydržela tedy dlouhých 10 let. 

Zdroje:
Riot Games