Riot představil novou šampionku pro League of Legends. Vex je depresivní puberťačka

8. 9. 2021 – 8:21
0
Riot představil novou šampionku pro League of Legends. Vex je depresivní puberťačka
zdroj: Foto: Riot Games

Nejradši by zůstala v posteli

Mašinérie jménem League of Legends dostává novou hrdinku, která bude podle autorů z Riotu hráčům dost možná nejbližší z celého žebříčku. Vex je totiž klasická náladová teenagerka, která byla navržena podle klasických nevrlých pubertálních flákačů z 90. let. scenárista John O’Bryan hovoří o tom, že že chtěl udělat postavu, se kterou se budou moci ztotožnit hráči, kteří mají zkušenosti s depresemi.

Vex vaše pokyny komentuje klasickými otrávenými hláškami o tom, že nesnáší chození, lidi a že chce, abyste ji nechali na pokoji. Uvidíme, jak dlouho budou hráčům připadat zábavné, autoři každopádně slibují, že nebude jen plochou, dvourozměrnou karikaturou a že se toho v její hlavě honí mnohem víc. Nejdůležitější jsou ale samozřejmě stejně dostupné schopnosti.

Těch má hrdinka k dispozici celou řadu, a i ony odrážejí její osobnost. Protože Vex nesnáší všechno hektické a veselé, dokáže například rušit dashe. Její pasivka Doom ‘n Gloom kromě přerušení dashe umí dát nepřáteli Fear, případně jej označit debuffem, kvůli kterému bude dostávat zvýšené poškození.

Mezi její další schopnosti patří výboj Mistral Bolt, který poškozuje všechny nepřátele, jimiž projde, nebo třeba Looming Darkness, kdy vyšle svého stínového společníka, jenž po cestě roste a na místě způsobí magická poškození. Na zbylé skilly se můžete podívat v přiloženém videu. 

Vex do League of Legends dorazí 23. září.

Zdroje:
Dotesports