Severní Amerika se zaměřuje na korejskou ligu League of Legends

21. 5. 2020 – 7:00
0
Severní Amerika se zaměřuje na korejskou ligu League of Legends
zdroj: Riot Korea

FaZe Clan, NRG a Pittsburgh Knights mají velký zájem o League of Legends Champions Korea

LCK se totiž po vzoru dalších League of Legends esport organizací (LCS, LPL, LEC) rozhodlo proměnit svůj dosavadní systém výběru týmů. Zatímco v minulosti liga fungovala na bázi životnosti jednotlivých týmů, které se tak musely obávat o své místo v dané soutěží a mohly z ní úplně vypadnout, v následujícím období by se mělo jednat o prestižní ligu, ve které se budou dlouhodobě budovat jednotlivé značky týmů a fanoušci si tak budou moci vytvořit hlubší vztah s hráči i celými organizacemi.

LCK (League of Legends Champions Korea) zdroj: Riot Korea

Dle informací až 25 týmů z celého světa usiluje právě o místo v prestižní LCK a odeslalo v minulých dvou měsících požadavek pro jejich zařazení. Mezi ně patří 10 týmů z LCK, 8 z Challengers Korea League, ale i například Treasure Hunter nebo World Game Star. Nicméně je důležité říci, že tento zájem se u mnohých organizací nemusí projevit v oficiální žádosti. Právě začátkem dubna LCK oznámila, že změní jejich model vedení ligy a od roku 2021 přejde na dlouhodobou spolupráci s jednotlivými týmy.

"Zjistili jsme, že LCK musí být určeno hráčům, týmům a fanouškům, kteří mohou naplnit své sny ne pouze na krátký časový úsek, ale na celé generace."


Žádosti mohou organizace posílat do 19. června a podle všeho se mají budoucí hráči na co těšit. Minimální plat za sezónu se totiž každému z nich zvedne na 39 731£.