Apex Legends překonává další významný milník

11. 5. 2022 – 16:00
0
Apex Legends překonává další významný milník
zdroj: Foto: Respawn Entertainment

Peníze se jen sypou

Apex Legends patří do vrcholných příček žebříčku popularity žánru battle royale a jak to vypadá, odpovídají tomu i zisky, které značka vydavatelství Electronic Arts přináší. EA se v aktuálně zveřejněných finančních výsledcích za uplynulý rok pochlubily významným milníkem, jenž Apex zvládl překonat.

Hra od studia Respawn, která na trh dorazila v únoru 2019, už stačila vydělat přes 2 miliardy dolarů. Chris Suh, jeden ze členů vedení Electronic Arts zmínil, že je Apex vedle série FIFA nejzásadnějším zdrojem financí pro společnost.

Na rozdíl od některých konkurenčních titulů, jako je třeba Call of Duty: Warzone, navíc Apex stále roste a rozhodně tedy ještě neřekl poslední slovo. Meziročně si připsal nárůst o výši 40 procent a aktuálně ukončená 12 sezóna, která běžela do 10. května, byla dosud ze všech nejúspěšnější. 

Apex Legends je k dispozici na PC a současné i minulé generaci konzolí včetně Nintenda Switch. Na všech je k dispozici zdarma, firma vydělává na nepovinných kosmetických mikrotransakcích.Suh také zmínil, že mobilní verze Apex Legends, která je momentálně v přípravě, si v testovacích skupinách vede velmi dobře a její vydání se blíží. I ona bude v základu zdarma.

Apex je v současnosti na koni, celá řada známých jmen streamovací scény k němu přešla právě ze zmíněného Call of Duty Warzone. Patří mezi ně například Nickmercs nebo Dr. Disrespect, byť u druhého jmenovaného je fluktuace součástí image. 

Zdroje:
Electronic Arts