Battlefield 1 prožívá znovuzrození, hraje ho víc lidí než aktuální díl

7. 11. 2022 – 13:11
0
Battlefield 1 prožívá znovuzrození, hraje ho víc lidí než aktuální díl
zdroj: Foto: EA Dice

Na západní frontě klid

Battlefield 1 z roku 2016 je patrně tím nejlepším moderním dílem, zlí jazykové by mohli dodat, že je také tím posledním opravdu dobrým. Fantasticky zvládnutý výlet do 1. světové války se chlubil nejen inovativním režimem Operations, ale také skvělými mapami a akcí, která sice nebyla nijak autentická, zato nadmíru zábavná.

Totéž se bohužel nedá říct o otřesném Battlefieldu 2042, který patří mezi nejhorší hry loňského roku a v rámci série představuje obrovské zklamání i kvalitativní sešup. Důsledkem celé řady přešlapů je, že se hráči raději houfně vrátili k šest let staré hře, která si tak momentálně užívá doslova renesanci. 

O víkendu Battlefield 1 překonal na Steamu rekord v počtu současně hrajících uživatelů, kterých bylo v jeden moment bezmála 52 tisíc. To je skoro desetkrát víc, než kolik v tu samou chvíli hrálo Battlefield 2042.

Ten si v naší recenzi odnesl ostudné hodnocení 4/10, vývojáři z DICE se nicméně nechali slyšet, že se z chyb poučili a snaží se je postupnými aktualizacemi napravovat. Hra také údajně již brzy vstoupí do své třetí multiplayerové sezóny, jak to ale vypadá, na záchranu je už pozdě, protože kromě nejtvrdšího jádra hráči radši vzpomínají na staré dobré časy.

Zdroje:
Steam