Battlefield 2042 se propadá stále hlouběji. Na Steamu už jej hraje méně než 1000 lidí

12. 4. 2022 – 16:00
0
Battlefield 2042 se propadá stále hlouběji. Na Steamu už jej hraje méně než 1000 lidí
zdroj: Electronic Arts

Má smysl snaha o záchranu?

Battlefield 2042 představuje skutečně tvrdý pád kdysi slovutné herní série a jeho loňský launch patřil k největším zklamáním roku. Vydavatelství EA i vývojáři z DICE se sice zavázali, že situaci zvrátí, bohužel ale hráči rychle ztrácejí zájem a otázkou je, zda má ještě smysl do vývoje a oprav dál investovat.

Podle Steam Charts totiž hra narazila na nové dno a na Steamu ji včera v jeden okamžik hrálo pouhých 979 uživatelů. Denní maximum se pak zastavilo na slabých 2411 hráčích. Oproti tomu předchozí díl z roku 2018 si stále udržuje značnou popularitu a za stejných 24 hodin jej v peaku hrálo skoro 21 tisíc lidí.

Battlefield 2042 je na trhu od loňského listopadu, přitom ale stále nedošlo ani ke startu první multiplayerové sezóny, která je v plánu na letošní léto. Zoufalý stav po vydání se vydavatelství EA rozhodlo připsat pandemii Covid-19, neslavné prodeje zas měl zavinit launch příliš blízko Halo Infinite, které prý nový Battlefield zastínilo.

V nedávném příspěvku na oficiálním blogu vývojáři zveřejnili některé plány, které mají hře pomoci. Patří mezi ně především úprava map, které jsou v původní podobě příliš velké a obsahují mnoho hluchých míst. Také se má upravit spawn vozidel, přibydou nová místa pro krytí a tak dále. Bohužel ovšem změny mají přijít až se startem první sezóny, což je zkrátka příliš pozdě.

Battlefield 2042 je mimo PC k dispozici i na konzolích současné a minulé generace.