Beta Overwatch 2 odhalila velmi vítanou novinku

27. 4. 2022 – 9:53
0
Beta Overwatch 2 odhalila velmi vítanou novinku
zdroj: Blizzard

To to trvalo

Betatest Overwatch 2 je konečně k dispozici pro uzavřenou skupinu uživatelů, kteří dostali klíč, aby mohli novou verzi hrdinské multiplayerové akce od Blizzardu vyzkoušet. Po letech čekání a velmi nestabilního vývoje, který mimo jiné třeba v průběhu opustil duchovní otec značky Jeff Kaplan, je to skutečná úleva.

Fanoušci už samozřejmě objevují novinky, které pokračování přináší, velké nadšení přináší kupodivu prvek, který bychom mohli považovat za úplnou samozřejmost. První Overwatch jej nicméně na rozdíl od konkurence neobsahoval, a tak je v případě pokračování důvod k radosti. Řeč je o zcela běžném scoreboardu, tedy tabulce, na které si můžete ověřit, jak si vy, vaši spolubojovníci i protivníci v rámci zápasu vedete.

Nově se tak můžete podívat, kdo kolikrát zemřel, jaké způsobil typy poškození a samozřejmě kolik protivníků zabil. Design scoreboardu je silně inspirovaný jinou hrou od Blizzardu, a sice Heroes of the Storm. Hráči jsou rozděleni do jednotlivých kategorií podle třídy, kterou hrají, tedy na tanky, DPS a healery či supporty.

V prvním díle hry takto detailní tabulka k dispozici nebyla, mohli jste se jen podívat, kdo získal v průběhu zápasu kolik medailí a zjistit několik dalších drobností. Na internetu se komunita ke změně vyjadřuje obecně velmi pozitivně a většina hlasů říká, že měla tato změna přijít do Overwatch už dávno. Objevují se ale i hlasy varující před nárůstem toxického chování, zejména s přihlédnutím k tomu, že tabulka ukazuje, kdo kolikrát zemřel.

První díl Overwatch vyšel v létě 2016, jeho nástupce byl oficiálně odhalen na Blizzconu 2019, ačkoli náznaky přicházely už dříve. Konkrétní termín vydání zatím nemáme, doufejme, že Blizzard alespoň rámcové okno nastíní po skončení betatestu

Zdroje:
Dexerto