Bývalá profesionální hráčka CS:GO odsouzena na 116 let vězení

10. 3. 2020 – 13:36
0
Bývalá profesionální hráčka CS:GO odsouzena na 116 let vězení
zdroj: tisková zpráva

Brazilské soudy se s tím nepářou – bývalá profesionálka z týmu Keyd Stars Female dostala století žaláře za nedoručené objednávky

Shayene “shAy” Victorio byl udělen trest 116 let vězení brazilským soudem. Ten Shayene a jejímu manželovi udělil trest za údajné prodávání zboží na internetu, které však kupujícím nikdy nedodali. 

Celý případ byl řešen policejní složkou GAECO, která se v Brazílii zaměřuje na organizovaný zločin. Shayene byla profesionální hráčkou do roku 2019, přičemž hrála za tým Keyd Stars Female, s kterým taktéž vyhrála Brasil Game Cup Female 2019. Avšak ještě předtím se živila jako influencerka a prodejce online zboží. 

CSGO-Player-Shay-Victorio zdroj: tisková zpráva

Podle soudních dokumentů došlo k tomuto zločinu v letech 2013 až 2017, když byla vdaná za fotbalového brankáře Jeana Paula Fenandese Filha. Spolu s tímto mužem nejspíše okradli celkem 118 zákazníků, kterým zboží nebylo doručeno.

Když tito zákazníci poté Jeana a Shayene kontaktovali, dozvěděli se, že dodávka vezoucí zboží havarovala, a že musí být odesláno znovu. To se však nikdy nestalo, což vedlo právě k obvinění páru. 

Shayene, i přestože jí hrozí tak dlouhý trest, zůstává prozatím díky odvolání volná. Její právník argumentuje malým množstvím nevyřízených objednávek (dohromady doručených bylo přes 10 000), tím, že se jednalo zkrátka o špatný management podniku, nikoliv podvod, a nesmyslností výše trestu.

Maximální trest v Brazílii činí 40 let. Pokud by byla Shayene odsouzena, je v podstatě jisté, že by délka jejího trestu byla minimálně o pár desítek let kratší.

Zdroje:
TheGamer.com