Chyba v Apexu umožňuje Valkyrie teleportovat se napříč celou mapou

13. 4. 2022 – 16:00
0
Chyba v Apexu umožňuje Valkyrie teleportovat se napříč celou mapou
zdroj: Respawn

Ideální na průzkum okolí

Různé chyby a exploity ve hrách jsou naprosto běžné a třeba pro speedrunnery jsou zcela zásadní součástí jejich oblíbené kratochvíle. Však se podívejte, jakým způsobem se dá dohrát masivní Elden Ring za méně než osm minut.

V kompetitivních multiplayerových hrách je ale přítomnost zneužitelných chyb mnohem problematičtější. Před časem jsme vás informovali třeba o tom, kterak se na mapě Dome v Call of Duty: Vanguard lze propadnout pod texturu podlahy a následně bez jakéhokoli ohrožení kropit nebohé nepřátele zespoda.

Dnešní exploit se nicméně týká oblíbenéhé battle royale Apex Legends, respektive hratelné postavy Valkyrie. Ta si od svého uvedení v deváté sezóně stihla vydobýt extrémní popularitu, ta ale nyní možná ještě o něco naroste. Hráči totiž zjistili, že díky chybě mohou její ultimátní schopnost využít k okamžitému přesunu na druhou stranu mapy.

Na chybu upozornil YouTuber RossBobSquirrel, který se Apexem pravidelně zabývá. Spočívá v použití schopnosti Skyward Dive, při které se okřídlená hrdinka vznese do vzduchu, a těsně po dopadu přetočit čas a vrátit se na místo startu. Ačkoli tento exploit neposkytuje zas tak velkou výhodu, můžete díky němu například prozkoumávat vzdálenější oblasti a následně se vrátit do bezpečí.

I zneužívání této chyby vás může stát ban, Respawn v poslední době stále důrazněji bojuje proti cheatování a glitchování. Uvidíme, jak dlouho bude vývojářům trvat, než problém odstraní.

Zdroje:
RossBobSquirrel