Divoká zvěř v Apexu dělá hráčům vrásky. Z Ranked režimu by měla zmizet

12. 11. 2021 – 16:00
0
Divoká zvěř v Apexu dělá hráčům vrásky. Z Ranked režimu by měla zmizet
zdroj: Foto: Respawn Entertainment

Hráči proti přírodě

Apex Legends přinesl v 11. sezóně s mapou Storm Point řadu novinek. Patří mezi ně například gravitační kanóny, ale také divoká zvířata ovládaná umělou inteligencí. Právě ta jsou ovšem trnem v oku celé řadě hráčů, a to především v Ranked režimech.

Takzvaní Prowleři jsou agresivní tvorové, kteří útočí na hráče, kteří se k nim přiblíží na příliš krátkou vzdálenost. Sice dropují vzácný loot, z komunity se ale ozývají hlasy, že tento nepředvídatelný element kazí vyvážení hry a narušuje plynutí zápasů.

Podle některých by se Prowleři měli chovat stejně jako pavouci, kteří na hráče útočí jen pokud jsou vyprovokování střelbou. V Ranked zápasech, kde záleží na každé výhře i prohře jsou náhodná střetnutí s umělou inteligencí údajně nefér.

Není jasné, jak se Respawn k této kritice postaví, přeci jen je implementace nezávislé třetí strany docela zajímavým způsobem, jak dění na bojišti okořenit a donutit hráče, aby počítali s dalším nebezpečím. O spokojenou komunitu jde ale vývojářům především, a tak záleží na tom, jak hlasitá bude skupina nespokojenců.

Zdroje:
Dexerto