Do bety Overwatch 2 už dorazili hackeři

29. 4. 2022 – 10:06
0
Do bety Overwatch 2 už dorazili hackeři
zdroj: Blizzard

To bylo rychlé!

Beta Overwatch 2 běží teprve tři dny, přesto má Blizzard místo radosti důvod ke starostem. Jak se totiž ukázalo, i do uzavřeného testu už dorazili hackeři a povedlo se jim prolomit kód hry a zpřístupnit celou řadu cheatů, které budou v budoucnu otravovat poctivé hráče a kazit jim zážitek z hraní.

Informaci rozšířil twitterový účet AntiCheatPoliceDepartment, který zároveň poskytl i důkazní videa. Podle nich se hackerům povedlo ve hře zprovoznit wallhack, tedy způsob jak vidět skrz zdi, a také aimbot, tedy automatické zaměřování cílů, díky kterému nepotřebujete přesnou mušku. Netrvalo dlouho a informace potvrdila záplava komentářů hráčů, kteří se podělili o vlastní zážitky z hraní.

Je samozřejmě možné (a nutné), že Blizzard potíže odhalené v betě do plné verze vyřeší a platící zákazníci se dočkají funkční a spolehlivé ochrany, alarmující je ale především rychlost, s jakou se hackerům povedlo stávající anticheatovací obranu prolomit. Stačilo jim na to pouhých 48 hodin.

V jiných ohledech si ale beta Overwatch 2 vede dobře, na Twitchi zaznamenala velký zájem diváků i streamerů a xQc s její pomocí překonal svůj rekord v počtu současně sledujících. Na problémy s hackery a cheatováním Blizzard prozatím nijak nereagoval, beta má ale běžet až do 17. května, možná tedy bude problém vyřešen ještě v průběhu jejího trvání.

Cheateři a hackování obecně trápí vydavatelství Activision Blizzard i ve výsostné sérii Call of Duty a jejím free-to-play elementu Warzone. Právě tyto nešvary jsou podle všeho jedním z důvodů, proč o hru publikum ztrácí zájem. Za poslední rok přišlo Call of Duty o 50 milionů aktivních uživatelů.

Zdroje:
Dexerto