ESE a Riot spouštějí esportovou ligu Valorantu ve 20 zemích Evropy včetně ČR

11. 1. 2022 – 9:45
0
ESE a Riot spouštějí esportovou ligu Valorantu ve 20 zemích Evropy včetně ČR
zdroj: RIOT

Střílečka dostává novou podporu

ESE Entertainment pod hlavičkou své produkční společnosti Frenzy organizuje první ročník esportové soutěže Valorant Regional League. Frenzy bude aktivně spolupracovat s Riot Games na vytvoření a rozvoji nového ekosystému esportů ve Valorantu.

Společnost Frenzy zorganizuje soutěž pro 20 zemí teritoria Evropa a Blízký východ: Izrael, Řecko, Polsko, Česká republika, Slovensko, Estonsko, Lotyšsko, Litva, Albánie, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Kosovo, Černá Hora, Severní Makedonie, Srbsko, Chorvatsko, Maďarsko, Slovinsko, Kypr a Rumunsko.

Soutěž dostane název VRL East Surge. Jako hlavní motto ligy zvolili organizátoři „Jiní, ale jednotní“, které má odrážet jedinečnost každé pozvané země. Vizuální identita je laděna do zelené a tyrkysové barva.

Pro účely soutěže postavil organizátor Frenzy zcela nové studio ve Varšavě. Frenzy zajistí polský komentář, zatímco řecké, české, maďarské a rumunské komentáře poskytnou partneři vybraní společností. Vítězové první sezóny VRL East: Surge se poté utkají na globálních kvalifikacích Valorant Champions Tour. Vítězové druhého splitu se kvalifikují do finále VRL EMEA.

6 kvalifikačních turnajů:

24. – 30. ledna

Harmonogram pravidelné sezóny:

1. týden: 1. den: 16. února, 2. den: 17. února

2. týden: 1. den: 23. února, 2. den: 24. února

3. týden: 1. den: 2. března, 2. den: 3. března

4. týden: 1. den: 9. března, 2. den: 10. března


Rozpis play-off:

1. kolo: 2 x Nejlepší ze 3 – 16. března

2. kolo: 2 x Nejlepší ze 3 – 17. března

Finále poražených: Best of 3 – 19. března

Velké finále: Best of 5 - 20. března


Zdroje:
Tisková zpráva