Fnatic dává stopku profesionálnímu hráči Valorantu za schvalování ruské invaze

31. 3. 2022 – 7:00
0
Fnatic dává stopku profesionálnímu hráči Valorantu za schvalování ruské invaze
zdroj: Foto: Fnatic

Stýská se mu po velikosti Sovětského svazu

Celá řada herních firem už v opustila ruský trh a ani esportové organizace nezůstávají v reakcích na válečnou situaci na Ukrajině pozadu. Aktuální stopka kariéry se týká hráče s přezdívkou BraveAF, který se specializuje na Valorant pod hlavičkou organizace Fnatic.

na Andreje Gorčakova, jak zní jeho občanské jméno, totiž vyplavaly záznamy soukromých zpráv, z nich vyplývá podpora invaze a šíření propagandy, mimo jiné popírání útoků na civilní cíle a názor, že by se Ukrajina měla co nejrychleji vzdát, aby mohla spolu s Ruskem a Běloruskem opět tvořit jeden celek navzdory snaze západních zemí o jejich rozdělení.

Fnatic se od tohoto přístupu distancuje a včera oznámil, že spouští šetření, během něhož bude BraveAF suspendován. Hráč sám se na sociálních sítích vyjádřil v tom smyslu, že zprávy pocházejí z 24. února, kdy si psal s ukrajinskou dívkou aby zjistil, zda je v pořádku. Zmiňuje, že se v politice nevyzná a že je ze zpráv jasně patrné, že si nepřeje ničí smrt. 

Esportová organizace Fnatic uvedla, že změny na postech ve Valorantu ozřejmí v následujících dnech. Příští měsíc se má účastnit turnaje VCT Masters na Islandu, BraveAF jej ale patrně bude muset vynechat.

Zdroje:
Twitter